Om att sprida läsglädje

Förra året läste och skrev jag om 97 böcker. Hur stor betydelse just mina texter får för böckernas genomslag hos läsare har jag ingen aning om. Det har nog inte förlagen heller. Men jag blir väldigt glad när jag får höra att det jag skrivit om en viss bok lockat andra att också läsa den. Ni vet hur det är när man brinner för ett visst intresse, man vill att alla skall få uppleva samma härliga känsla. Så är det för mig med bokläsning. Jag blir väldigt glad när andra också läser, och jag kan prata om böcker tills jorden går under.

Det är också väldigt roligt att få se en så kallad blurb på baksidan av en bok man läst och skrivit om. Som här, på Mattias Edvardssons roman En helt vanlig familj. Det blir en konkret bekräftelse på att den tid man lagt ned på att förmedla upplevelsen av en viss bok faktiskt har betydelse även för förlaget. Och har man tur kan man imponera på sina tonårsdöttrar en kort, kort stund ;)

Ha en fin fredag!

 

4 reaktioner till “Om att sprida läsglädje

 1. Stort GRATTIS! Ser att det är tre bokbloggare och ”bara” två tidningar som är med som blurps. Det förlaget ger verkligen cred till alla bloggrecensenter. Bra där! Å du är sååååå värd att vara med där, för dina recensioner är alltid enastående.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vad kul att du gillar det jag skriver om böcker! Jag tror att förlagen har förstått att många gärna läser vad vanliga läsare har tyckt om en viss bok. Jag har märkt en stor skillnad i hur bokbloggare lyfts fram bara på de två år som jag bloggat om böcker.

   Gilla

 2. Vilken ära! Jag vet att jag såg en ”kortrecension” (eller vad man ska kalla det – kollade tillbaks i inlägget nu nu och det heter visst ”blurb” ;-) ) när jag kollade runt på biblioteket.se för att ladda hem en bok till plattan. Även den signerad ”justnujusthär”. Minns inte vilken bok det var, men jag minns att jag kände mig stolt av att ”känna” dig :-)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det känns roligt att få uppskattning för det jag gör :) Vad kul att du såg en kortrecension med mitt bloggnamn på en bok! Jag gör sällan det, eftersom jag ofta har läst den inbundna versionen, och blurbarna kommer på pocketböckerna. Jag är stolt över att känna dig också! ♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.