När får du starkast nystartkänsla – vid nyår eller på hösten?

När skolan börjar i slutet av augusti är det höst för mig, även om det fortfarande är sommarväder. Det är då jag brukar vara sugen på att ta tag i saker som jag funderat på ett tag. Betydligt mer då än vid nyår, som ju annars är en naturlig startpunkt för nytänkande i och med det nya året.

Jag avlägger sällan nyårslöften, men däremot höstlöften. I höst har jag bland annat tagit tag i min ridning igen, vilket är väldigt roligt.

När får ni starkast nystartkänsla – vid nyår eller på hösten?

22 reaktioner till “När får du starkast nystartkänsla – vid nyår eller på hösten?

 1. Alltså… Jag har ingen speciell nystartskänsla vid nån speciell tidpunkt på året, det liksom bara rullar på. Nu hoppas jag dock på en rejäl nystart i slutet av oktober då dom förhoppningsvis får mig hel igen :-)

  Gillad av 1 person

   1. Jäpp. Det är i alla fall tanken. Bort med påsen och sy ihop där inne igen. Ser egentligen inte fram emot att opereras igen, men jag vill väldigt gärna bli av med påsen. Eller påsarna – har ett dränage också…

    Gilla

  1. Ja, så är det för mig också, att jag på något sätt för mig själv vill markera årstidsväxlingar genom att storstäda och sätta upp nya planer. Delmål är nog bästa metoden, i alla fall för mig också.

   Gillad av 1 person

 2. Nja, nån nystartskänsla vet jag inte om jag känner numera som vuxen och inga skolbarn hemma, eller jo…nya ”terminen” på friskis&svettis har just börjat, och det kan väl ses som en nystart efter sommarens uppehåll!

  Gillad av 1 person

  1. Det kanske försvinner för mig också när våra tjejer gått ut skolan. Nu är ju livet ganska uppstyrt efter deras skola och aktiviteter och så passar jag in mina egna däremellan. Men jag tycker att det märks när semestrarna börjar för många, och när de slutar. Det blir en annan anda i samhället, så jag kanske ändå kommer att fortsätta att tänka på året som i vårtermin och hösttermin :)

   Gilla

 3. Här har mästaren av att arrangera bilder varit i farten igen. Underbart foto!
  Har aldrig funderat över nystartkänslor. Men nu när jag tänker efter så är det nog kring den 20 mars när våren börjar och vintern äntligen är på väg bort som jag får känslor av nystart.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, tack :) Ja, jag gillar att komponera bilder. Håller med om slutet av mars som en nystart. Jag insåg av Annikas (enlundabosbetraktelser) kommentar att jag nog delar in året i årstider, precis som hon. Och våren är helt klart den mest efterlängtade årstiden, när man stretat på genom vintern och totalt ledsnat någon gång i slutet av januari. Det kanske är därför januari inte känns som nystart för mig, då är man ju mitt inne i den värsta delen av vintern. Inte läge för några nya planer då, när man helst vill gå i idé och komma ut när krokusarna slår ut.

   Gilla

 4. Definitivt på hösten! Nu existerar det väl inte längre, men när katalogerna med bänkpapper, pennor, anteckningsböcker och almanackor började välla in i brevlådan tillsammans med studieförbundens broschyrer över höstens kurser. DÅ, då började det nya livet! :-)

  Gillad av 1 person

  1. Å, nostalgi! Vad mysigt det var när de där katalogerna låg i brevlådan! Jag fick hem klädeskataloger också, dem var också roligt att bläddra i och se allt nytt och fräscht.

   Gilla

  1. Den där totalförändringen tror jag oftast att jag skall lyckas med på hösten :) … tills två veckor in på tjejernas hösttermin i skolan, när alla virus börjat florera och man blir förkyld och tappar styrfart…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.