Höstplantering i krukor – före och efter

Jag gillar att dekorera med nyponkvistar, mossa, äpplen, rönnbär, granris och annat som jag kan hämta på tomten eller i skogen. Den här hösten är nog första gången som jag bara använt mig av köpta växter i krukorna.

Före och efter. Sommarblommorna hade verkligen ledsnat totalt, så det var dags att fräscha upp krukorna med mer färgstarka växter.

Vanlig ljung och bärljung (Pernettia). I bakgrunden en sockertoppsgran.

Den här hjärtformade stenen har har vi alltid på trappan vid ytterdörren. Den hittade Jackie när förskolan var på utflykt och hon släpade i smyg hem den i ryggsäcken. Hon var då sex år, nu är hon tolv. Jag tyckte att ryggsäcken kändes väldigt tung när jag skulle plocka ur matlådan och annat efter utflykten, och då låg stenen där i botten.

Shelly är alltid med, och att Sheltiesar var lättlärda visste jag, men vad sägs om det det här: när jag tar fram kameran och riktar den mot ett visst motiv, då skyndar hon sig till precis den platsen. Om jag vrider mig åt andra hållet, då skyndar hon sig dit istället. Jag brukar ju vilja ha med henne på bild, och nu har hon lärt sig exakt hur hon skall göra :)

I dag var även Fame med när vi var ute.

Nästa trädgårdsprojekt blir att ta tag i ogräsbekämpning av grusgångarna. Under hela sommaren har vi knappt behövt rensa grusgångarna, ingenting har ju vuxit. Men nu har både ogräs, gräsmattor och hästhagar kommit igång sent omsider, och är lika gröna som de brukar vara i början av sommaren. Läskigt med klimatförändringarna som förändrar naturens lagar så mycket.

När det blir frost och vi närmar oss jul skall jag byta ut en del av växterna mot granris, då brukar det se ut så här hos oss.

Men först har vi tre färgstarka höstmånader att njuta av :)

4 reaktioner till “Höstplantering i krukor – före och efter

 1. Verkligen höstfint! Och med bästa modellerna, så väluppfostrade. Själv har jag fortfarande fyllda flitiga lisor i krukorna på trappan, de blommar så fint och lär nog göra det tills det blir kallt på riktigt.
  Kram!

  Gilla

 2. Så jättefint det blev!! Shelly är helt underbar och så fotogenisk och så är även Fame. Roligt att du lade in en vinterbild också, det visar verkligen den stora kontrasten. Nu får vi hoppas att sommarens något onormala värme inte återkommer med motsatsen under vintern. Nu ser vi fram emot en fin och färgstark höst istället, fast särskilt färgstarkt blir det inte här på Malta, finns ju inte så mycket skog och därmed heller inte så många träd. Ha en fin fortsatt dag Annette!

  Gilla

 3. Så fint ni har det :) Och härliga vackra höstplanteringar. Krukor man blir glad av. Blev nyfiken på den där växten med rosa/röda bär… Vad har den för namn? Jag tycker den såg riktigt vacker ut. Alltid kul att få tips och idéer :)
  Jag har inte börjat plantera mina krukor än för pelargonerna blommar fortfarande så jag håller ut ett tag till.
  Samma situation är det här med ogräs och gräsmattor. Nu är det frodigare än vad det varit under hela sommaren. Gruset vid trappan är täckt av ogräs. Ser allt annat än roligt ut. Ska kanske ta tag i det i veckan. Nu har det ju kommit en del regn så¨då är det ju lite enklare att få bort ogräset. Gjorde ett försök tidigare men då satt allt som gjutet i betong. Ha en fortsatt härlig höstdag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.