Jag testar Ulrikas Hälsojul – så skönt att slippa tänka och bara laga

Passar på att fota matbilder och testar ett tips jag lärt mig om hur man får toppingen i soppan att inte sjunka till botten…

Jag gillar att planera vad vi skall äta, jag gillar att äta maten och jag gillar numera att handla maten, sedan jag började självscanna varorna när jag handlar. Tidigare kunde jag bli galen på att först behöva plocka ned varorna i kundvagnen, upp på bandet i kassan, ned i kassar och sedan plocka upp i skåpen hemma. Nu blippar jag varorna och packar ordentligt i miljövänliga kassar som jag använder gång på gång och som är tåliga och där handtagen inte skär in i händerna.

Men. Det är alltid ett men, eller hur? Med jämna mellanrum ledsnar jag totalt på mat. Allt känns som upprepningar, inga överraskningar och inga nya smaker. Då brukar jag testa något nytt kostprogram eller laga utifrån en viss kokbok, ny eller gammal. Den här gången tänker jag testa Ulrika Davidssons kurs Hälsojul. Två veckors menyer med allt planerat i förväg; frukostar, luncher och  middagar.

Till lunch i dag åt jag tonfiskröra med blomkålsris, i kväll blir det soppan på bilden här ovanför. Nu får vi se om matintresset kommer tillbaka, lunchen var i alla fall väldigt snabblagad och god och soppan som är på gång doftar väldigt gott av kokosmjölk och koriander. Under resten av veckan skall jag laga bland annat kalops med glöggsmak och torsk med mango och granatäpple. Jag är redan nyfiken på hur det kommer att smaka, så hittills verkar kursen lovande :)

 

 

 

2 reaktioner till “Jag testar Ulrikas Hälsojul – så skönt att slippa tänka och bara laga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.