Det är mycket nu… (3/365)

Ni som tittade in här tidigare i veckan kunde läsa om hur en av våra stora lönnar föll över min bil när stormen Alfrida härjade här i Roslagen. Så här ser det ut hemma hos oss nu. En hel lönn att såga upp till ved och bära in i vedboden.

Min bil är på verkstad och jag kör en sportig Volvo XC40 under tiden. Jag gillar den, den har väldigt bra väghållning. Men det går bara in 30 kg hö i bagageutrymmet, så jag kommer att få köra hö ofta till Leiftra som är inackorderad en mil härifrån.

Några bilder har det ännu inte blivit på Domherreflocken som jag utlovade. Tidigare var de här varje dag, men nu när jag är redo med teleobjektivet visar de sig inte. Typiskt.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare.

25 reaktioner till “Det är mycket nu… (3/365)

 1. Men oj!!!! Här har det tydligen hänt en hel del och sysslolös lär du (som vanligt ;) inte behöva vara. Du har lyckats väldigt bra med att dokumentera det hela i bild, till och med. Imponerande att hinner du med det också ovanpå allt annat!!! Du är makalöst fantastisk och härligt positiv.
  Roligt att du är med i fotoutmaningen igen. Har efter mycket om och men också anmält mig för i år. Känns lite trassligt med två bloggar just nu men det löser sig nog. Hahaa.. jag som bara för några veckor sedan bestämt mig för att ha ett blogg-fritt år 2019 har nu istället två bloggar. Önskar dig en fortsatt fin vecka, nu får du iallafall ”gratis” motion utan att behöva besöka gymmet.

  Gilla

 2. Ni ser inte ut att ha några sysselsättningsproblem så här i början på året… Skönt att det har lugnat ner sig och att de har öppnat lokaler för dem som fortfarande är drabbade. <3 Kör du förresten hö i bilen?! Då förstår jag att du får köra många gånger. ;)

  Gillad av 1 person

  1. Nu kommer vi att få träning så att det räcker ;) Ja, jag kör en sorts torrt hösilage som kallas horsehage, det är inplastat i 15-kilosbalar. I min bil kunde jag få in minst 4-5 balar, nu går det in max 2. Men jag passerar där varje dag, så även om jag inte skall rida så är det inga problem att svänga in och lämna av hö.

   Gillad av 1 person

  1. Usch, vad tråkigt när byggnader förstörs. Vi hade ju tur på det sättet, träden som föll förstörde inga byggnader även om det var väldigt nära. Man får ändå vara glad att ingen blev skadad med tanke på vilken otrolig storm det var.

   Gilla

 3. Förlåt tjejen att jag skrattar igen här. Alltså efter att jag skrattade över ditt överfulla kylskåp. Alltså det första jag tänkte på när jag läste det här inlägget var att jag vill gratulera dig till uppgraderingen (måste ju se nåt positivt här). Alltså uppgraderingen från din Hyundai SUV till en Volvo SUV. Inte illa! Å Volvo anses eller åtminstone ansågs ju vara den säkraste bilen en gång i tiden, speciellt om man hade barn.

  Säg nog inte att det är du och Patrik som tänker kapa träden själva. Vilket hundgöra! Det skulle jag nog aldrig göra/mäkta med. Hoppas verkligen att ni anlitar någon som gör det åt er, annars tror jag nog att du inte behöver (läs: kan) besöka ett gym på ett tag.

  PS. Såg på tv att stora delar av Norrtälje fortfarande varken har ström eller vatten. Såg även att BiB:arna kom väl till pass där för att fylla på vatten i plastbagsen om man inte hade dunkar alltså. Men det gällde ju att ha sparat på bagsen, vilket faktiskt många verkade ha gjort. Tur att vi bor i lägenhet, annars skulle kanske jag med börjar spara på bagsen i BiB:arna;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Det är verkligen skillnad mellan väghållningen på min Hyundai och Volvon jag kör nu. Jag upptäcker hela tiden att jag är på väg att köra alldeles för snabbt, eftersom bilen ligger så bra på vägen. Däremot känns den så liten jämfört med min Hyundai. Vi får väl se om min bil går att reparera eller om vi måste börja fundera på en annan bil till mig, då kan jag absolut tänka mig en Volvo i den här storleken. Väldigt bra svängradie också, man svänger runt som på en femöring utan problem, så är det inte med min bil. Ja, jag gillar tydligen Volvo :)

   Vi får väl se om det blir vi som sågar upp och bär in träden i bitar. Det lutar åt det. Patrik sågar med motorsågen och vi andra får nog hjälpa till att bära, det är otroliga mängder.

   Ja, det är fortfarande strömavbrott för närmare 20 000 hushåll i Roslagen. Det blir otroliga konsekvenser av det. Ledningar som fryser sönder, mat som blir förstörd i kylar och frysar. Man får sig en tankeställare. Jag skall nog se till att vi har överlevnadsutrustning hemma, som ett gasolkök och kanske ett elverk.

   Gilla

  1. Ja, verkligen tur, tänk om någon suttit i bilen… Jag är glad också att trädet inte föll på någon av byggnaderna, det hade blivit väldigt mycket arbete med att återställa.

   Gilla

  1. Tack :) Det blev mer dramatiska bilder än det kanske hade blivit annars eftersom himlen och trädgrenarna är så mörka i förhållande till huset som lyser upp i bakgrunden. Det var ju så det kändes också, dramatiskt. Nu har vi mycket att ta hand om.

   Gillad av 1 person

 4. Oj vilken chock det måste ha varit att komma ut och se! Eller hörde du när det hände? Kanske såg det till och med?
  Måste också säga att ni har ett väldigt vackert hus som syns på denna fina bild! Kul, förresten att du är med på fotoutmaningen i år igen! Hur gick det för dig förra året?

  Gillad av 1 person

  1. Det var chockartat. Jag reagerade knappt någonting under hela dagen, men på kvällen kom reaktionen och jag blev så otroligt trött. Jackie, vår tolvåring, hörde att något föll, men vi kunde ju inte se vad det var eftersom det var helt kolsvart ute. Tack för kommentaren om vårt hus :) Ett gammalt från 1894, så det är litet extra roligt att bo här med all historia som byggnaderna rymmer. Jag är med i år igen. Det gick inte så bra förra året, bokbloggandet tog överhand, så jag kom bara till ca 70 foton, sedan gav jag upp. Kul att du också är med!

   Gilla

  1. Ja, vi kanske borde kolla med försäkringsbolaget om man kan få hjälp med att såga upp träden, men å andra sidan är det nog mest arbete med att bära in allt i vedboden, och det måste vi ändå göra själva. Det är nog bara att sätta igång ;)

   Gilla

  1. Nu är det lugnt hos oss, men tusentals boende i Roslagen är fortfarande utan ström och kommer att vara det en vecka till. Badhusen har öppnat för boende att få låna duscharna, och brandkåren har öppnat lokaler där man kan få lägga madrasser och sova, låna dusch och toalett tills elledningar och stolpar är uppsatta igen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.