Fem en fredag v 3: Foto

Elisa utmanar varje fredag med fem ganska kluriga frågor. Den här veckan är temat Foto.

Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?

Jag fotar det mesta i min vardag. Men något jag inte fotar med min systemkamera, utan bara med mobiltelefonkameran, är skärmbilder. Jag fotar citat, bra inredningstips, recept. Det här dilemmat med (för) många olästa böcker tyckte jag var träffande. Någon mer som känner igen sig..?

När framkallade du sist bilder från en filmrulle?
Oj. Det var länge sedan. Jag minns inte när jag köpte min första digitalkamera, det kan ha varit för femton år sedan. Jag tror att det var en Minolta. Numera fotar jag med Canon.

Vad fotar du helst?

Jag fotar det mesta, men vad fotar jag egentligen helst av allt..? Klurig fråga… Jag tar många bilder på barnen, böcker jag läser och recenserar, landskap, natur, djur, mat. Men förutom att fota barnen är det nog roligast att lyckas fånga speciella stämningar. Som när ljuset är sådär magiskt som det kan vara ibland.

Här var vi försenade till ett möte i Uppsala i onsdags, men jag fick fram mobiltelefonen och fotade mer eller mindre i farten eftersom det var så mysigt med snön som yrde. Som vanligt vid sådana här tillfällen blev inte bildkvaliteten bra alls, och det borde jag ju lära mig någon gång kan man tycka, men jag kommer antagligen envisas med att ta snapshots även i fortsättningen :)


Vad gör du med alla bilder du tar?

En layout jag scrappade om Jackies fyraårsdag, för snart nio år sedan
Den här typen av scrapbooking skulle jag vilja ta upp igen – Project Life, att dokumentera sitt liv

Vissa foton lägger jag upp på Instagram, andra här i bloggen som är en form av light-dagbok för mig. Tidigare scrappade jag foton, men det var länge sedan nu.


Vad tog du senast bild på? Visa gärna!

Här har vi precis kommit hem efter att jag hämtat Bella och Jackie i skolan. Vi sitter ofta kvar i bilen en stund för att lyssna klart på en låt eller för att prata klart om något vi pratat om i bilen på vägen hem. Jag tycker att det är en så otroligt stor ynnest att jag kan tillbringa så mycket tid med mina tjejer, det går inte att beskriva hur högt jag värderar det.

Fredagskväll igen. Det är litet annorlunda med fredagar för mig numera, sedan jag tagit upp avhandlingsskrivandet igen. Numera känns helgerna som en lyxig paus då jag bara vill läsa böcker och bloggar och göra sådant som jag inte hinner i veckorna.

Ha en fin helg!

10 reaktioner till “Fem en fredag v 3: Foto

 1. Haha ja jag kan känna igen mig i den bilden. Tur bara att min hög med böcker inte når så högt upp bara. :)
  Så kul att du gjort scrapbooks! Det är något jag alltid velat göra men aldrig tagit mig tid till.
  Hoppas du får en fin helg!

  Gillad av 1 person

  1. Det var väldigt roligt att scrappa, men numera har jag inte tillräcklig ro med det. Men jag blev litet sugen nu igen, när jag tittade på saker jag gjort. Jag kanske skall ta upp den litet förenklade varianten av scrapbooking och göra veckouppslag om vad som hänt, ett kul sätt att dokumentera så att man inte glömmer bort. Kul också för barnen att titta i sådana album senare när de blivit äldre. Ha en fin helg du också!

   Gilla

 2. Håller helt med Eva! Du glömde nog en (viktig) sak här, nämligen att du tar otroligt många fina och mästerligt arrangerade bilder på böcker tillsammans med Shelly. Det var jag bergis på att du skulle nämna;-)
  Tänkte faktiskt idag på dina bokvagnar som du skrev om igår. Många nya pockets som jag vill läsa fanns på Akademibokhandeln. Ja, så tänkte jag som sagt på dina högar och beslutade mig för att läsa dom fyra jag har var att ”beta av” först;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, de där boktravarna med Shelly vid sidan återkommer ofta i bloggen :) De hamnar ofta i bloggen, men jag tar mängder med bilder som inte hamnar där. Ibland skriver jag inlägg om litet av varje och lägger upp sådana bilder, men sedan faller jag tillbaka till bokinlägg igen. Bra beslut, att beta av det man har först :) Jag skall vara mer restriktiv med böcker jag läser i år, så kanske jag ligger mer i fas och inte samlar på mig för många böcker som inte blir lästa i rimlig tid.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.