Fem en fredag – på agendan

Elisa utmanar varje fredag med fem ganska kluriga frågor. Den här veckan är temat: på agendan.

Vad var din första tanke när du vaknade i morse?
Jag tyckte att det var ovanligt mörkt i rummet, men jag fick förklaringen när jag såg att klockan bara var strax efter fyra. Sedan gick jag upp och satte mig och läste en bok på sängkanten. Nej, om det skämtar jag förstås :) Det här fotot togs förra sommaren. Men jag vaknade tidigt och gick till slut upp och stekte två ägg och drack en kopp Linizio Lungo, min favoritsmak på kaffe.

Vad var först på agendan för idag?
Jag skjutsade Bella och Jackie till skolan, precis som alla vardagar.

Vad är sist på agendan för idag?
Sist i dag vill jag inviga min motionscykel och kombinera det med att se ett eller två avsnitt av Elementary. Dels vill jag kunna ha den här klänningen i sommar, dels är jag helt fast i Netflixserien om Sherlock och Watson.

Vad har du tänkt på mest under veckan?
Hur jag vill leva resten av mitt liv och vad som krävs av mig för att jag skall få det så.

Vad har du inte fått gjort idag?
Jag har inte recenserat de tre böcker som ligger här bredvid, lästa. Och jag har inte ätit någon cheesecake.

Fler har funderat kring sin dag och länkat från Elisa, och du kan själv vara med i utmaningen.

Ha en fortsatt jättefin fredag!

 

 

12 reaktioner till “Fem en fredag – på agendan

 1. Den varianten, men promenader och att lyssna på böcker, skall jag också prova. Nu har jag hörlurar så att jag kan lyssna utan problem. Tack för ditt svar om böckerna! Jag förstår att det inte är enkelt att svara på en sådan fråga som jag ställde. Jag har en del annat som måste läsas just nu, men sedan skall jag prova någon av trilogierna. Ha en fin helg!

  Gilla

 2. Kan konstatera att du också har en Nespresso maskin. Min favo är Arpeggio.
  Sedan kan jag även slå fast att Elementary är min mans absoluta favo. Han följer serien slaviskt;-)
  Det tar ju tid att recensera böcker, och jag har en känsla att du har börjat prioritera om en del i ditt liv just nu.
  Cheesecake är en av få bakverk som jag gillar.

  Gillad av 1 person

  1. Arpeggio är väl riktigt starkt kaffe? Jag kanske skall köpa och testa det nästa gång. Din man och jag verkar ha samma filmsmak, det har jag insett tidigare. Jag har bara sett två säsonger av Elementary, men serien är fortfarande lika bra som i början.

   Gilla

 3. Gillar dina svar :)
  Bra kombo med träning och serier. Här får det blir promenader och böcker i kombo!
  Önskar dig en fin helg – och kanske, i alla fall lite, cheesecake ;)
  Sv: Har länge funderat på Robin Hobbs böcker och din fråga om att rekommendera någon av dem. Hon skriver ju böcker i en och samma värld – men med olika trilogier. De har en sorts ordning (trilogierna alltså) men jag är inte s å säker på att man behöver följa den ordningen.
  Alla böckerna är långa – väldigt långa. JAG känner att jag behöver finna ett sorts boklugn som inte riktigt tillhör nutiden då ven böcker har snabba handlingar. Men när tålamodet och lugnet infinner sig så är hennes berättelser fantastiska!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.