Nya böcker i brevlådan i juni

Om kärlek och humor i Bretagne handlar Poste restante – ett brev till Locmaria. En ny bok från Sekwa, ett av mina favoritförlag, som ger ut böcker av bland andra franska författare.

Åsa Hellbergs bok kom som en överraskning. Det är en roman som riktar sig till unga vuxna. Jag läser gärna en blandning av böcker, så jag skall absolut läsa den här. Jag tror däremot inte att jag vill sätta den i händerna på Jackie och Bella än, men jag kanske tänker om när jag har läst.

Alla känner apan kom också som en överraskning. Jag har sett att den är på gång och gillat det vilda och härliga omslaget av formgivaren Sofia Scheutz. Kul att den landade hos mig! En feelgoodroman om en medelålders man som kommit vilse i livet. Om ensamhet, andlighet, barnlöshet och om sökandet efter lycka och kärlek.

Ni kanske känner till att paret Kepler firar 10-årsjubileum i år. Och för att fira det har författarna skrivit om Hypnotisören, den första delen i serien om Joona Linna. Den här versionen kallar de Black Edition, och den skall återspegla hur mycket Kepler har utvecklats som thrillerförfattare sedan debuten. Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fått en större roll. Spännande att jämföra den första versionen med den här!

Här ser ni litet mer av omslaget till Alla känner apan.

4 reaktioner till “Nya böcker i brevlådan i juni

 1. Jösses, har paret Kepler skrivit om Hypnotisören? Det hade jag ingen aning om, undrar om man pallar att läsa om den läskiga historien?
  Jag har inte läst deras senaste Lazarus, men den ska jag väl läsa så småningom!
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Visst var den ruggig! När den kom var i alla fall jag så ovan vid det råa våldet och snabba tempot, och ändå blev jag helt såld! Det skall bli spännande att läsa och se vad som hänt sedan de skrev den första boken, hur de utvecklat sitt skrivande och om det verkligen kan bli bättre. Ha det fint du också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.