Ser ni ett mönster..?

Sanna håller i fotoutmaningen Gems weekly photochallenge. Den här veckan är temat: Mönster. När jag började fundera på hur jag skulle tolka temat insåg jag att man kunde se några olika slags mönster i mina bilder på de bilar jag haft i år.

Dels ser man ju ett mönster i den krossade bilrutan. Inte kul att upptäcka att jag fått ett stenskott på bilen som jag dessutom bara haft i fyra månader.

Jag var tvungen att vänta två veckor på att få komma till verkstaden och få rutan utbytt, så vi löste det med silvertejp och plast. Efter ett tag började jag fundera på om det var så smart med silvertejp, tänk om lacken skulle bli skadad. Så vi bytte till maskeringstejp och eltejp.

Ingen tejp fungerade särskilt bra. Plasten slets hela tiden bort. Från verkstaden fick jag sedan tipset att absolut inte använda silvertejp, den förstör det svarta på listerna som inte är av gummi utan av någon slags folie. Istället kan man ta en stor sopsäck och klämma fast i dörren så att den sitter fast. Jag hoppas jag aldrig behöver använda mig av det tipset, men det lät ju väldigt bra.

Personalen på verkstaden var i alla fall väldigt serviceinriktade. Några av dem vågade sig på att försöka få bort klistret från tejpen, och det lyckades. Jag var så otroligt tacksam att jag inte behövde lägga tid och pengar på att lämna in bilen på rekonditionering också, så jag tackade dem från botten av mitt hjärta. När jag gick därifrån var alla glada och nöjda och skrattade och vinkade. Trevligt ställe det där. RA Motor i Uppsala. Jag är inte sponsrad med bilen :))

Man kan se andra mönster i mitt bilägande än de rent konstnärliga, som ju den krossade rutan var. Man kan se otur som ett mönster också.

Kommer ni ihåg hur det började med den här bilen, i januari i år? Jag trodde att jag skulle köra ihjäl mig, på fullt allvar. Bilens filhållningsassistans var inkopplad och när jag styrde åt något håll, kunde bilen istället hålla emot och reagera med någon sekunds fördröjning. Inte kul att möta lastbilar i snömodd med en bil som inte svänger åt sidan när man vrider på ratten… Jag skrev om det här.

Och anledningen till att jag var tvungen att köpa ny bil var den här. En av våra stora lönnar föll rakt över min förra bil under stormen Alfrida i januari. Fler bilder från det finns i det här inlägget.

Ett annat mönster man kan se är att förra gången jag deltog i den här utmaningen så handlade det också om bilar. Det var då jag skrev om min nära-döden-upplevelse med bilen, som jag länkade till tidigare.

Klicka på hjärtat här nedanför om du vill se fler tolkningar på temat från andra som deltar i fotoutmaningen.

 

10 reaktioner till “Ser ni ett mönster..?

 1. Ditt otursmönster när det gäller bilar syns tydligt. Bilar är fantastiska men de ska bara fungera och inte krångla, det är så jobbigt och ofta blir det väldigt dyrt. Nu hoppas jag din otur när det gäller bilar är slut, Önskar dig en riktigt bra vecka!

  Gilla

 2. Oj du har verkligen otur, men jag gillar din entusiasm att dokumentera även det som inte är så kul och perfekt. En sann bloggare, håller tummarna för att ditt mönster bryts.

  Gilla

 3. Visst minns jag din ”nära döden upplevelse”! Berättade för min man om hur det gick till när vi provkörde en ny bil och den uppförde sig lite konstigt! Hoppas du slipper tråkiga bilincidenter ett bra tag framåt!
  Trevlig helg!

  Gilla

 4. Ojoj, Det låter nästan lite som vidskepelse när det blir ett mönster som går igen oturligt! Men nu har väl den förtrollningen brutits, o ett nytt mönster visar sig, ett där bilen bara rullar och rullar…

  Gilla

 5. Visst syns ett mönster av händelser. Sån otur med bilarna men bra att verkstaden kunde fixa allt! Hoppas nu att mönstret med bilarna är över så ett bättre mönster kan ta över.

  Gilla

 6. Jodå, visst kan även otur ha sina mönster. Minns dina bilincidenter. Trist nu med stenskotten och hopplöst att få vänta så lång tid. Men å andra sidan gjorde de ett bra jobb och kunde det här med service. Nog så viktigt-

  Gilla

 7. Ja, så kan man ju också tolka temat ”Mönster”;-) Minns dina inlägg om stormen och att bilen inte ”lydde”. Herregud, vilken mardröm. Ja, och nu stenskott för att inte tala om den hemska bilolyckan du varit med om som 15-åring.
  Vid det här laget undrar jag om bilar och du inte är en så himla lyckad kombo…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.