Bebisfotografering

Lyxigt att som gammelfaster få umgås med sina brorsdöttrars barn. Den här dagen var det jag och Uno, under tiden Max skulle inskolas på förskolan.

I anteckningsboken: min egenuppfunna form av stenografi ;)

Erica åkte iväg med Max och jag satte mig ned med arbete och en kopp kaffe. Arbetet flöt på så otroligt bra, att jag tänkte att jag nog måste vara barnvakt väldigt ofta, för i den här miljön får jag ju massor uträttat. Och ungefär då vaknade Uno ;)

Det jag påmindes om var hur effektiv jag lärde mig att vara under småbarnsåren. Det gällde att ha en ordentlig plan för dagen i förväg, och sedan passa på med allt som skulle göras under de stunder barnen sov.

Vi experimenterade litet med hur man kan ta bebisbilder, och kom fram till att det behövs en bakgrund som är samma ton som underlaget och inte tar fokus från bebisen, som bokhyllan och pläden i bakgrunden gjorde här.

Jag hade läst på litet innan om att man gärna kan låta barnet vara vänt mot ett fönster, då kan man lyckas få det där härliga glittret i ögonen när ljuset reflekteras genom fönsterglaset.

Nästa gång vill jag göra ett nytt försök och ta bilder när Uno inte är lika trött, och så skall jag leta upp en plats där ljuset är bra och där det blir en ren bakgrund. Man vill ju få till fina bilder på en så söt kille ♥

4 reaktioner till “Bebisfotografering

 1. Hur lyckades du bli gammelfaster vid 50-årsåldern??? Ja, du bidrog ju inte själv, men antingen fick din bror barn väldigt tidigt eller så är han betydligt äldre än du, eller… Nej, nu ska jag sluta med att ”räkna”;-)

  Perfekt för brorsdöttrarna att du är en duktig barnvakt och världens bästa hovfotograf. Första bilden var helt suverän!

  Gillad av 1 person

  1. Min bror var 26 år när Erica (Unos och Max mamma) föddes och Erica är 28, så inga konstigheter :) Jag är faster till Erica, och gammelfaster till hennes barn.

   En av mina brorsdöttrar bor med sin familj i Värmland, så hennes barn träffar jag sällan, men som tur är bor ju Erica med sin familj på cykelavstånd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.