Spännande boknyheter i oktober

Tiden är begränsad för nöjesläsning numera, men titta här vad som ändå landat hemma hos mig den senaste tiden. Jag blir så glad för varje bokpaket! Den senaste tiden har det kommit både väntade och oväntade böcker, och titta vilken spännande mix av genres, precis som jag vill ha det.

Eventuellt spelar jag in en video där jag visar upp böckerna litet närmare, och berättar om innehållet. Boken om Södermalm är fullmatad med fina bilder och berättelser om husen, historien och människorna. I boktraven finns också efterlängtade julfeelgoodböcker, en historisk roman som fått väldigt fina omdömen, en biografi om en djurdetektiv och hans hund, två omarbetade klassiker, böcker om öde, livet och hur det blev och hur det kunde ha blivit. Och så boken Mitt år: det som gått och det som kommer, med massor av frågor om stort och smått som får dig att reflektera under tiden du skriver ned dina svar. Jag måste visa upp några uppslag ur den boken, kanske när jag själv hunnit börja med den och kan ge litet starthjälp om det är svårt att komma igång.

Videon spelar jag dock inte in i dag, för i dag måste jag arbeta med min egen bok, hinna med ett ridpass och följa Augustnomineringseventet på Mosebacke.

Ha en fortsatt härlig dag!

 

6 reaktioner till “Spännande boknyheter i oktober

 1. Ibland känner jag att jag också skulle vilja få bokpaket, men mest känner jag att jag nog helst vill läsa böcker jag själv valt. Då är alla bloggars recensioner bra att ha som riktlinje. Ska kika om du läst Klockmakarens dotter än, den fick jag från biblioteket och slukade rätt snabbt.
  Shelly är verkligen för härlig :-)

  Gillad av 1 person

  1. När jag började skriva om böcker här i bloggen fick jag böcker som både passade mig och som verkligen inte gjorde det, men det var intressant att läsa sådant jag annars aldrig själv hade valt. Numera får jag faktiskt bara böcker som jag blir nyfiken på. Vissa av böckerna i traven har jag dessutom fått förfrågan om innan författarna lät skicka böckerna. Och några har jag köpt själv. Jag har fortfarande inte läst Klockmakarens dotter, måste lägga upp den högre i boktraven, tack för påminnelsen!

   Gillad av 1 person

 2. Ja, du är verkligen en ”allätare” vad gäller böcker. Kul att du är nöjd med urvalet. Vid det här laget måste du ha byggt upp världens lager;-)
  Bilden är helt suverän, och Shelly är som vanligt världens bästa fotomodell.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, här finns nog böcker som skulle räcka en livstid, om jag inte hinner läsa mer än jag gör just nu. Shelly har inte varit med på lika många bokbilder som tidigare de senaste månaderna, så hon blev alldeles ivrig när hon såg att jag bar ut böckerna och hade kameran med mig, hon visste direkt vad det handlade om :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.