Tisdagstrion: På resande fot

Helena med bokbloggen Ugglan & Boken håller i bokutmaningen Tisdagstrion. Alla som deltar tolkar veckans tema på valfritt sätt, tipsar om tre böcker och klickar runt hos varandra och tar del av varandras boktips. Den här veckan handlar det om att vara på resande fot.

Det här är tre böcker som jag själv ännu inte läst, men tror är väldigt bra. Om ni läst, berätta gärna i kommentarerna vad ni tyckte, om någon av dem skall prioriteras upp eller ned.

* Poste restante – ett brev till Locmaria är en roman från förlaget Sekwa, och det brukar betyda att jag kommer att tycka om den. Jag har aldrig läst en bok jag inte tyckt om som givits ut från dem. Den här romanen handlar om italienska Chiara som 25 år gammal av en slump får veta att hennes biologiske pappa inte alls dog i en olycka innan hon föddes, utan lever på ön Groix i Bretagne. Hon bestämmer sig för att resa dit och leta upp honom. För att kunna göra diskreta efterforskningar tar hon arbete som bygdens brevbärare.

* Hem till mig har visserligen temat resande i titeln, men jag tror att den också kan handla om att vara på resande fot på ett djupare plan, att försöka hitta hem till vem man är. Jag tror att jag kommer att bli väldigt uppretad när jag läser, men är så nyfiken på den här boken och författaren att jag antagligen kommer att prioritera den om ingen av er andra som kanske redan läst den avråder mig. Huvudpersonen Ove är läkare, make och familjefar. Han har ett stort hjärta och vill alla väl. Men. Det finns alltid ett men, eller hur, när något låter så bra. Han kan inte hålla sig till sin fru, utan kastar sig in i förhållande efter förhållande, bedrar sin första kärlek med sin andra, och sedan även henne. Varje gång känner han att kärleken är på allvar, tills en ny möjlighet visar sig. Den här romanen handlar om Ove från det att han är en ung och nygift läkare till dess han närmar sig pensionen. Jag måste bara läsa den för att få veta hur det går för en person som är som Ove, och hur författaren får till ett trovärdigt slut.

* När isarna smälter. Jag får skämmas över att jag fortfarande inte läst den här boken, som var en av de böcker jag såg mest fram emot när den kom för ett år sedan. Det här är sannolikt en både varm, galen och tänkvärd roman om en man som plötsligt får ett otämjbart intresse för pingviner, vilket får honom att resa till pingvinernas hemland Antarktis. Plötsligt får hans stillsamma pensionärsliv både innehåll och mening, och på något obegripligt sätt och högst motvilligt har han under resans gång förvandlats till en världskänd miljökämpe och symbol för kampen mot global uppvärmning. Måste ju läsas!

Fler boktips om att vara på resande fot får du hos Helena/Ugglan & Boken och andra som länkat i kommentarerna hos henne!

25 reaktioner till “Tisdagstrion: På resande fot

  1. Jag skrev alldeles nyss om Marsteins roman här i bloggen. Jag läste och kunde inte sluta. Nu måste jag läsa något helt annat, i helt annan stil, men sedan är det nog dags för hennes senaste roman. Hon kan mycket väl vara en ny favoritförfattare hos mig. Trevlig helg!

   Gilla

 1. Hem till mig låter intressant, men blev också nyfiken och läste en bit på Jag hade så mycket av henne men fastnade inte så värst, är lite kräsen nu, men synd ändå.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har precis läst ut Hem till mig. Jag har läst helt maniskt för att få veta mer om den här mannen som man inte kan tycka illa om, men om han finns i verkligheten bör hålla sig långt borta ifrån. Jag kommer att ge Jag hade så mycket en chans, men inte så här nära inpå. Nu måste jag läsa något som inte berör lika mycket för att rensa systemet.

   Gillad av 1 person

  1. Jag har nog bara sett böckerna från Sekwa i mitt Instagramflöde någon enstaka gång var, och boken Hem till mig gavs ut 2014, så den syns nog inte så ofta nu längre. Däremot har samma författare precis kommit ut med en bok som får mycket uppmärksamhet just nu: Jag hade så mycket. Tror den också är bra.

   Gilla

  1. Det är så jag tänker – hur fungerar den här Ove egentligen? Det är ett så märkligt beteende. Jag gillade inte karaktärerna i Agnes Lidbecks böcker heller, men ändå tyckte jag om böckerna. Vi får väl se hur det blir med Ove.

   Gilla

 2. Förlaget Sekwa har jag aldrig hört talas om faktiskt Å helt bortsett från att ingen av dessa böcker är min genre så tyckte jag spontant att namnet på huvudpersonen Ove i ”hem till mig” är ett aningen olyckligt val, då den för mina tankar direkt till Fredrik Backmans roman ”En man som heter Ove”…

  Gillad av 1 person

  1. Innan jag började intressera mig för böcker litet mer på djupet lade jag nog aldrig märke till vilket förlag som givit ut böckerna. Det är först de senaste åren jag fått ett bättre grepp om förlagen och deras utgivning. Förstår att de här böckerna inte är din genre, men jag tror att det snart dyker upp en bok här i bloggen som är mer i din smak.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.