Veckans bästa 23-29 mars

I en tid då precis allt präglas och påverkas av coronaviruset, har jag bestämt mig för att varje söndagskväll skriva ett inlägg med det jag upplevt som veckans bästa. Det kan vara små eller stora saker. Det blir ett sätt att under veckan lägga märke till allt som faktiskt är positivt också. Vad sägs om det?

Här är veckans sammanfattning av det bästa som hänt!

1. Jackie fyller fjorton år i dag. Men födelsedagsfirande är inte att tänka på, hon fick väldigt ont i halsen och hög feber i onsdagskväll och har fortfarande runt 40 grader om hon inte får Alvedon som sänker febern litet. Men det positiva är att hon för första gången sedan hon blev sjuk ville försöka äta mat i dag, och bad om tretton bitar sushi till födelsedagslunch! Ett gott tecken.

2. Jag scrappade ett födelsedagskort som väl kan passa en tonårstjej.

Det var också en positiv sak; att ta fram papper, lim, glue dots, dekorationer och pappersstansen igen, och försöka få till ett kort.

3. Krokusarna blommar för fullt. Så fint att se hur de lyser upp i rabatterna som för övrigt är ganska färglösa och skräpiga av torrt gräs och löv den här tiden på året. Men ser ni också så fint solen skiner!

4. Leiftra och jag tar ofta en promenad tillsammans med mina föräldrar. Vi kan ju inte ses inomhus på grund av smittorisken, men vi kan gå tillsammans upp i skogen. Ibland rider jag, ibland går jag med Leiftra i grimma.

Leiftra ville gå in hos mamma och pappa, men alla måste hålla avstånd och absolut inte gå in till personer som är över 70 och tillhör riskgrupperna! Vi stannade utanför.

5. Den här utsikten har jag på morgonen respektive på kvällen om jag sitter i fåtöljen och läser.

Min favoritplats, som Fame också gillar. Det är dags att klä om både fåtöljen och soffan, det har jag noterat tidigare. Å andra sidan kan man också lägga pengarna på något roligare.

6. När Jackies feber har pendlat mellan 38 och 40 grader sedan onsdagskväll, har det varit nästan nästan omöjligt att fokusera på att arbeta, och inte helt lätt att läsa en bok för nöjes skull heller. Då lade Fame sina tassar 🐾 på min fot. Tänk att djur alltid känner när man är orolig, och då finns de där vid din sida

7. De här två blir man också glad av att ha omkring sig ♥

Berätta gärna i kommentarerna vad som varit veckans bästa för dig, eller skriv om det i din blogg och länka här till den, så kan vi ladda med ännu mer positiv energi inför kommande vecka!

 

11 reaktioner till “Veckans bästa 23-29 mars

 1. Ett trevligt och positivt inlägg … trots stackars Jackie. Grattis i efterskott till henne – och ååhh så fina kort du gjort!
  Underbara bilder!
  Håller tummarna för att Jackie blir bättre för var dag som går nu!
  Kul tema med Veckans bästa … kanske hänger jag på det också :)

  Gilla

 2. Trevligt att fokusera på det positiva. Och jag blir glad när jag tittar in här till dig. Tror att de flesta följer med i radio, på tv och i tidningar och det känns bra att inte i bloggar läsa om den. Blir så lätt spekulationer. Men är man drabbad förstår jag att det är en lättnad att skriva om det.
  Stort grattis till Jackie och firad blev hon. Men väldigt trist att hon är så dålig. En ljusglimt i alla fall att hon önskade sushi.
  Jag har haft ne bra vecka med många och långa promenader längs vattnen i Stockholm och Nacka och träffat vänner utomhus och fikat på uteserveringar. Bra så! Och trevligt med balkonghäng här hemma. Har också läst en hel del.
  Var rädd om dig.

  Gilla

 3. Stort GRATTIS till Jackie! Hoppas att hon snart är feberfri och slipper ”social distancing”, som det kallas nuförtiden. Dina scrap cards var ju hur fina som helst. Du är verkligen pysslig och dessutom himla bra på det också. Trodde alltid att Leiftra var en stor häst, men sett ur perspektivet du har tagit bilden så är hon mindre än vad jag trodde.
  Bra initiativ att börja med ett nytt positivt tema. Det behövs verkligen i dessa coronatider. Bara någon harklar sig så tittar man förebrående på personen och hoppar minst en meter bakåt. Ganska naturligt, men ändå så himla onaturligt.
  Då ditt tema är likt ”Glad måndag” som jag brukar delta i så har jag hängt på direkt och länkat såklart.

  Hoppas verkligen att Jackie snart är frisk igen och att hon inte har delat mig sig till familjen.

  Gilla

 4. Veckans bästa var en bra idé! Jag körde på min gamla blogg fem topp och fem tipp varje vecka, men nu skriver jag en lite annorlunda blogg. Men TOPP att du fokuserar på det bra.

  Och vilka underbara bilder på dina två fyrbenta kompisar!!!

  Hoppas dottern kryar på sig snart!

  Gillad av 1 person

  1. Din idé med fem-i-topp låter ju kul! Alltid roligt med listor dessutom. Jackie är inte ok än, sjätte dagen nu med feber som pendlar fram och tillbaka. Hon börjar bli väldigt utled på att bara vara hemma och inte få träffa kompisar och att missa genomgångar i skolan. Tack för uppmuntran och omtanke! ♥

   Gilla

   1. Nja fast jag körde fem bra och fem dåliga, så att säga. Kan inte bara tänka positivt, jag, inte. ;-)
    Stackars flicka! Vi har vår tonåring hemma från gymnasiet. Visserligen är det viss utbildning på distans och han gör det han ska och levererar i tid, men det blir ju inte detsamma.
    Hoppas på snar bättring för tjejen och att ni andra klarar er från virus och annat!

    Gillad av 1 person

 5. Så mycket fint! Tack för att du delar med dig. Det är verkligen märkliga tider vi befinner oss i! Hahaha, älskar din kommentar om att ”ingen” får gå in till sjuttioplussarna, inte ens Leiftra… :D

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst är det märkligt, det som händer i världen nu. Sjukdom, dödsfall och ekonomier som kraschar, både företag och privat. Och så det mer subtila, hur man ser nya sidor hos människor, hur den som verkat vara omtänksam plötsligt tänker mest på sig själv, och hur vissa kliver fram som väldigt empatiska från att inte ha visat något av det tidigare. Vi får väl se hur reaktionerna kommer att bli inom släkter och familjer efter de val folk kommer att göra i påsk.

   Gilla

 6. Vilka fina och bra saker. Jag tror det är helt rätt strategi i dessa tider, vi kan inte bara grotta ner oss i elände.
  Vi firade sonens 13-årsdag igår – nu har vi två tonåringar här hemma. Det är stort.

  Gillad av 1 person

  1. Jag läser allt jag kommer över, både morgontidningen och på FB och Instagram, om coronaviruset, och varje gång jag kör bil och sätter på radion handlar det om covid-19. Jag vill inte missa något, men jag känner också att det blir som en blöt filt över hela tillvaron att bara matas med elände. Jag tror att metoden att tänka ut tre bra saker varje dag kan fungera i dessa tider, då blir man mer uppmärksam på allt positivt som faktiskt också händer varje dag. Grattis till sonen! Han fyller år på samma dag som Jackie, och vi har också två tonåringar, en femtonåring också. Håller med, det är stort!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.