Veckans bästa 13 – 19 april

I en tid då precis allt präglas och påverkas av coronaviruset, har jag bestämt mig för att varje söndagskväll skriva ett inlägg med det jag upplevt som veckans bästa. Det kan vara små eller stora saker. Det blir ett sätt att under veckan lägga märke till allt som faktiskt är positivt också. Vad sägs om det?

Här är veckans sammanfattning av det bästa som hänt!

1. Mina forskningshandledare undrar nog vart jag tog vägen, eller snarare vart mitt teorikapitel tog vägen. Som ni ser på översta bilden sitter jag fortfarande nedgrottad i teoretiska texter om rättskultur, och krafsar snabbt ned alla tankar och idéer jag får i ett block för att sedan strukturera och sammanställa min egen text.

Det har tagit mycket längre tid än jag trodde, förmodligen längre tid än någon trodde, men jag valde en mer utmanande och spännande väg där teoriavsnittet inte bara är en transportsträcka in i avhandlingen, utan ett avsnitt som kommer att vara intressant i sig själv. Det är i alla fall vad jag hoppas att fler än jag skall tycka.

Och vad är det som är så positivt med att jag just nu ligger efter i tidsplanen för min avhandling? Jo, att jag har gjort mitt bästa, och att jag inte kommer att ångra mig efteråt för att ha tagit en genväg för att snabbt bli klar. Jag kommer att kunna läsa min text och tänka att jag kunde inte bättre. Räcker det inte, så är det för att jag inte hade mer att ge. Och det kan jag leva med i så fall.

 

2. Något som också får mig att må bra är att komma ut i skogen och se hur det blir mer och mer vår. Jag har sett både blåsippor, vitsippor och gullvivor. Det jag tyvärr inte kan visa är den havsörn som flög upp helt nära! 🦅 Minst två meters vingbredd och lugna, kraftfulla vingslag. Den känslan!

 

3. Jag har läst ut två böcker den här veckan, båda i skräckgenren och båda skrivna på 1800-talet. Dels Dr Jekyll & Mr Hyde, dels den här romanen. Nu har jag betat av tre av de fyra skräckromaner som den helt nyutkomna Monster i terapi handlar om. Nästa bok på tur är Frankenstein.

Jag hade inte läst en hel roman av Oscar Wilde tidigare, men nu vet jag vad man menar med att han är en mästare på aforismer. Han har till exempel skrivit: To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all. Min recension av Dorian Grays porträtt kommer i kväll eller i morgon.

 

Heldag i Stockholm i april förra året. Här var vi i Kungsträdgården och fotade körsbärsblomningen. I år undviker vi folksamlingar

4. Tjejerna har haft påsklov den här veckan, och jag har nog aldrig upplevt ett så långt påsklov tidigare, i positiv mening. I vanliga fall brukar vi åka runt och träffa släkten i dagarna tre, och även om det är väldigt trevligt försvinner ju tre av de lediga dagarna utan att man hunnit göra något av allt annat man tänkt sig. Det har inte heller varit några danslektioner och inga önskemål om att åka och shoppa eller gå på bio, eftersom sådant inte är möjligt nu. En ovanligt lång, lugn och stillsam påsk helt enkelt.

 

5. Jag har gått promenader både med hunden och med hästen. Otroligt skönt att komma ut och rensa tankarna på allt annat och bara vara i nuet.

Berätta gärna i kommentarerna vad som varit veckans bästa för dig, eller skriv om det i din blogg och länka här till den, så kan vi ladda med ännu mer positiv energi inför kommande vecka!

9 reaktioner till “Veckans bästa 13 – 19 april

 1. Vi hade påsklov före påsk här i Stockholm. Då skulle vi varit i Holland och spanat in alla tulpanfält. Nu blev det istället mycket gjort här hemma. Jag känner faktiskt att jag kommit väldigt långt i trädgården jämfört med vad jag brukar hinna. Har gett mig på större surdegar som jag egentligen aldrig trott att jag skulle ge mig på. Det känns bra!
  Att din avhandling blir intressant och bra, det vet jag ju! Du ÄR ju så bra!

  Gilla

 2. Viktigt att se det positiva som ändå finns och det tycker jag du gör riktigt bra. Vad gäller avhandlingen så tar den tid och måst få göra det.
  Jag läste Oscar Wildes bok i gymnasiet och läste sedan om den när jag skulle åka till Dublin och bl.a. besöka Trinity College- Jag tycker Oscar Wilde var väldigt fascinerande.
  Att komma ut i naturen, ha döttrarna hemma på påsklovet och att rida bidrar ju till välbefinnandet.
  Det bästa för min del har varit många och långa promenader, träff utomhus med ena dottern och även med vänner. Sedan har jag tagit tag i saker av olika slag som blivit liggande och inte blivit av att göra. Mer bokläsning har det också blivit.
  Önskar dig en bra vecka..

  Gilla

 3. Bäst har varit att jag är frisk – vad jag vet! – från virus än så länge och att det har funkat hyfsat att jobba hemifrån (även om det är tråkigt). Och mer bäst är att jag läser ännu mer om kvällarna än tidigare. Bäst är också våren och värmen som har kommit till Uppsala idag. :P

  Gilla

 4. Din avhandling kommer nog bli bra, förväntar mig inget annat. Du gillar ju utmaningar och väljer ju aldrig den enkla vägen, så…. Har man inga deadline för avhandlingar?
  Oscar Wilde fick vi läsa på gymnasiet, och det är ju ett tag sedan. Kan inte ens minnas hans böcker.
  Vilken härlig och glad bild från Kungsträdgården. Bra att ta fram den just nu som positivt minne.
  Det är kanske inte alls så dumt att vara ”tvungen” att ta det lugnt, både för dig och tjejerna. Man uppskattar kanske andra saker än ”bara” aktiviteter hit och dit. Å du slipper ju taxiservice också;-)
  Jag hänger på igen imorgon, som vanligt:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Du brukar tro på att det jag gör skall bli bra, det är jag glad för! Jodå, det finns deadlines. Jag har min första deadline i slutet av juni när jag skall ha ett så kallat högre seminarium då man bjuder in forskare och andra som kan ha konstruktiva synpunkter på delar av avhandlingen, och jag skall vara klar efter sommaren.
   Det har faktiskt varit otroligt skönt att ta det lugnare. Den här påskledigheten har varit den bästa på länge, just för att vi tagit det lugnt och hunnit med att inte göra någonting alls också. Men jag saknar tempot litet grand. Till exempel att styrketräna, det gav så mycket endorfiner.
   Kul att du hänger på! Jag tittar in!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.