Veckans bästa 20 – 26 april

I en tid då precis allt präglas och påverkas av coronaviruset, har jag bestämt mig för att varje söndagskväll skriva ett inlägg med det jag upplevt som veckans bästa. Det kan vara små eller stora saker. Det blir ett sätt att under veckan lägga märke till allt som faktiskt är positivt också. Vad sägs om det?

Här är veckans sammanfattning av det bästa som hänt!

Det här gjorde mig riktigt glad – en taltrast som kvittrade ihärdigt i trädtopparna, och fick svar från en annan trast.

Jag har gått flera långpromenader den här veckan, dels i skogen, dels på golfbanan. Väldigt skönt att komma ut och röra på sig samtidigt som det är trevligt att prata med Ewa och Erica och med mamma och pappa, och få sol i ansiktet. I går var jag däremot extremt trött och tog det väldigt lugnt som ni ser på staplarna här ovanför. Ni skall strax få se vad jag gjorde istället.

Jag har tagit promenader med Leiftra, dels till fots, dels uppsuttet. Hon är inte helt ok i sin bog, samma problem återkommer hela tiden, och jag kan inte förstå vad det är. I morgon kommer veterinären ut och har med sig utrustning för ultraljud på senor. Jag ser det som positivt att förhoppningsvis få besked.

Vi är fyra stycken som hjälps åt med att utfodra hästarna. På helgerna är det jag som utfordrar på morgonen. Upp klockan sex när allt är tyst och stilla. Alla väger upp hö till sin egen häst, så är det bara att ta kassarna och lägga ut i hagarna.

När jag kom hem igen såg jag att bilen behövde tvättas. Lika bra att spola av den direkt innan smutsen hinner fastna. Ganska skönt att vara uppe tidigt och hinna med saker.

Arbete som vanligt. Samma plats, men förhoppningsvis några nya tankar. Och en del gamla. Förra veckan berättade jag att det drar ut på tiden och att det är litet stressande. Men den här veckan tror jag att jag fick ihop sambandet mellan min teori och metod så att det blir tydligt.

Två turer till Uppsala. En med Bella som skulle till tandregleringen, och en tur till biblioteket. När man står med ryggen mot juridiska biblioteket ser man domkyrkan. Kan man annat än gilla Uppsala.

Efter biblioteket gick jag till min frisör. Jag kom tjugo minuter tidigt och passade på att läsa den här nyutkomna spänningsromanen. Social distansering gäller överallt (nästan, jag skall visa motsatsen snart). Det var väldigt ödsligt på salongen. Många företagare har det svårt nu.

Hon lade fram choklad och kolor och den här dagen tackade jag inte nej. Men efter utvecklingssamtalet i fredags, med Jackies lärare som är väldigt vältränad, blev jag peppad att ta tag i mina vanliga vanor med bra mat och träning igen. Bra med människor som inspirerar!

Johannesbergs golfrestaurang har öppnat och lagar så god mat att vi åt där tre gånger den här veckan. Den här dagen var det färsbiffar med fetaost och väldigt goda tillbehör.

En av dagarna var det köttfärslimpa med potatismos, gräddsås och rårörda lingon. Väldigt gott. Om man sitter på golfrestaurangens altan ser man vårt hus på andra sidan ängarna.

Kul idé att göra en ampel till en tomatplanta i en burk för krossade tomater. Den hängde inne i restaurangen.

Titta, vilken snygg skylt för menyn!

I går satt jag en timme här i bilen och väntade på Jackie som skulle träffa sina kompisar och läste vidare i Anders de la Mottes bok under tiden. Ser ni bilarna som väller in i en strid ström till köpcentrumet? Jag tror att vissa har glömt smittspridningen.

Våra vänner visade så fina jordgubbsplantor på Facebook, så jag bestämde mig för att ta tag i vårt jordgubbsland. Det blev otroligt många jordgubbar förra året, men om det skall bli några i år måste jag ta itu med att rensa bort alla revor.

Vad tycker ni..? Hemskt, eller hur?

Och vad är det för positivt med att jordgubbsplantorna fått gå helt bananas och skicka ut revor så att hela landet ser ut som ett spindelnät? Jo, att jag skickade en bild till mina föräldrar och ringde och frågade vad de tyckte om bilden, så fick jag tips om vad jag skall göra för att få kraftiga och fina plantor med många bär!

Jag har sett att vissa i de södra delarna av landet redan har kunnat göra rabarberpaj av sina rabarber. Här har de bara börjat titta fram. Men så kul det är att se hur allt spirar och växer  varje dag!

Syrenhäcken är full med knoppar! Jag fotade med mobiltelefonen nu, men skall ta fram systemkameran och gå runt och fota växter och insekter någon dag i veckan.

Mitt sällskap när jag rensade jordgubbslandet.

Det här var väldigt mysigt. Ligga i soffan och läsa på kvällen, med sällskap av de här två. Analys och omdöme av Nina Lykkes nya roman kommer också inom kort.

Berätta gärna i kommentarerna vad som varit veckans bästa för dig, eller skriv om det i din blogg och länka här till den, så kan vi ladda med ännu mer positiv energi inför kommande vecka!

7 reaktioner till “Veckans bästa 20 – 26 april

 1. Underbart och peppigt! Jag vet att det finns mycket jämmer och elände just nu, men personligen har jag haft möjlighet att utvecklas och utnyttja den extra tiden på ett bra sätt. Igår när vi valborgsgrillade (fast det var första maj, i dessa tider kan man ju anpassa sig som man vill) med två av mina syskon och deras familjer insåg jag hur TRÅKIGT det är att inte kunna vara social på samma sätt som förut. I eftermiddag ska jag ringa runt till ett gäng äldre som bor ensamma och får ännu mindre av den varan. Tack för din positivitet!

  Gilla

 2. Häftigt med taltrasten, den har jag aldrig hört. Koltrastsång har jag däremot massor av, en sann favorit. Inte konstigt att den ständigt röstas fram som nationalfågel.
  Intressant meny på golfrestaurangen det var väldigt mycket ”fråga personalen”. Kanske inte så konstigt i dessa tider när man knappt vet vad som kommer att gå åt av maten man lagar. Bra att du stöttar dem och kul att maten är så god!
  Blev snön liggande hos dig i morse? Intressant att veta var snögränsen gick. Här blev det aldrig vitt.
  Kram <3

  Gilla

 3. Inte har du haft tråkigt den gångna veckan heller. Och så var du smart nog att utnyttja det fina vädret och äta lunch ute – perfekt! Menyskylten är en höjdare. Love it!
  Taltrast visste jag inte ens att den fanns, men koltrast vet jag vad det är. De har nämligen kvittrat utan uppehåll under hela vintern och de håller på än.

  Gilla

 4. Vilken trevlig och varierad vecka. Väldigt roligt att se dina fina bilder och ta del av hur du haft det. Min vecka har också varit både bra och omväxlande. Många och långa promenader har det blivit och promenadträff med vänner. Bästa promenaden i veckan var när vi tog Sjövägen/Pendelbåten till Nacka strand och sedan promenerade därifrån längs vattnet. Paus vid Svindersviks Brygghuscafé med våfflor. Vi går i snitt 8-10km /dag och tycker det är så skönt. Viktigt nu att vara positiv och göra det bästa av det man kan. Vi har också besökt några uteserveringar och det var både skönt och extra trevligt.
  Önskar dig en fin vecka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.