Vägen hem i går kväll… magiskt…

När världen ser ut så här måste man ju bara stanna bilen och föreviga tillfället. Så fint med ljuset och färgerna. Som en tavla från romantiken, med de rosa och gråblå tonerna. Helt utan redigering, ett snabbt foto med mobiltelefonen bara.

Men även om himlen var dramatisk blir det en mycket intressantare bild med ett motiv i förgrunden. Den här ladan har jag fotat många gånger i olika ljus, så fint också med vägen som svänger mjukt runt ladan. Jag måste självklart stanna bilen här också och hänga ut genom sidorutan på bilen för att fota. Den här tiden på året blir det nästan inte mörkt alls på kvällarna. Jag fotade ungefär 21.30.

Som en jämförelse kan jag visa den här bilden igen, som jag tog i vintras på samma plats. Den där ladan alltså, den får de inte riva. så här mörkt och isande kallt var det klockan 8.30, när jag hade lämnat Bella och Jackie i skolan någon gång i februari tror jag, och var på väg hem igen. Vilken skillnad mellan årstiderna.

13 reaktioner till “Vägen hem i går kväll… magiskt…

 1. Väldigt vackra bilder! En fantastisk himmel. Och just dessa ögonblick och kvällar vill man ju bevara.
  Spännande att se vinterbilden i jämförelse med sommarbilden.

  Gilla

  1. Tack! Jag körde hem när regnet vräkte ned så mycket att jag hade vindrutetorkarna på för fullt och körde så försiktigt för att inte få vattenplaning. Så, helt plötsligt, slutade det regna, och det blev det här helt makalöst vackra ljuset och färgerna! Krävdes ingenting av mig, mer än att stanna till vid vägkanten och hänga ut genom rutan och fota med mobilkameran :)

   Gilla

  1. Vilken skillnad, eller hur! Ett halvår mellan bilderna och så mycket hinner hända, man slutar aldrig att förundras över naturen. Och inte heller över hur man själv hela tiden lyckas glömma bort hur kalla, isiga och besvärliga vissa vintrar är. När våren kommer är allt glömt :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.