Årets första skörd av jordgubbar

Döttrarnas sandlåda blev jordgubbsland för några år sedan, med enbart brunnen hästgödsel och sandlådesand för plantorna att växa i. I dag plockade jag årets första mogna jordgubbar, och som ni ser – återvinning som ger tillbaka!

Så här såg jordgubbslandet ut i slutet av april. Jag hade lämnat jordgubbsodlingen helt åt sitt öde efter att jag plockat jordgubbarna förra året.

Det var revor som spindelben över hela landet. Jag skickade en bild till pappa och mamma och frågade vad jag skulle göra. Rensa bort revorna, fick jag till svar. Så det gjorde jag, ungefär åtta månader för sent… Jag trodde inte att plantorna skulle orka producera några jordgubbar eftersom så mycket kraft hade gått till revorna.

Bella såg några mogna jordgubbar i går och kom in och gav mig. I morse tänkte jag att jag skulle ta en titt på jordgubbslandet och plocka om det fanns fler mogna bär, innan fåglar och sniglar hinner ge sig på dem.

Ni ser ju vilken djungel det är i jordgubbslandet. Jag såg på håll inte en enda mogen jordgubbe. Men när jag började vika undan bladen på plantorna gömde sig mängder med jordgubbar där under bladverket!  Och många fler finns kvar att plocka när de också mognat om några dagar.

🍓🍓🍓

6 reaktioner till “Årets första skörd av jordgubbar

  1. Jamen! Stort GRATTIS!!! Du ser, lämnar man plantor till sitt öde och gör ingenting, så funkar det ändå, förutom revorna som du fick plocka bort då. Å vilken stor skörd! Du kanske har gröna fingrar ändå;-)
    Hoppas gubbarna var söta och smakade gott.

    Gillad av 1 person

    1. Nja, några gröna fingrar tror jag inte att jag har :) Men jag läser på och försöker göra som jag får tips om. Jordgubbarna var otroligt goda! Efter den här sommaren måste jag gräva upp plantorna och bara spara revor, annars blir det tydligen inga jordgubbar nästa år. En jordgubbsplanta har tydligen bara en kort livslängd, sedan blir det inga fler bär. Hoppas jag kommer ihåg det ;)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.