Håller kvar det sista av sommaren

Lyxigt att bo mitt ute på landet och arbeta hemifrån, och ändå ha bara fem minuter till en lunchrestaurang som serverar varierad, vällagad och väldigt god mat.

Litet bekymrad över hur det kommer att bli när golfrestaurangen stänger för säsongen… Korv med mos på macken..?

Dagens vegetariska alternativ var falafel med limesås och, tror jag, skånsk äggkaka och belugalinser. Väldigt gott, liksom det nybakade brödet av surdeg. Det var så där fluffigt och litet segt som surdegsbröd skall vara. Råkostsalladen enligt fransk modell var som vanligt väldigt god med vinägrettdressing, som är bra att inleda varje måltid med, eftersom vinäger är bra för maltsmältningen och sänker det glykemiska indexet rejält, med upp till 30%. Något att tänka på för alla med litet för höga blodsockervärden.

Jag äter fortfarande enligt antiinflammatoriska riktlinjer och mår som en drottning av det, men jag gör avsteg när jag känner för det, som i dag när det serverades så gott bröd. Men inte på kvällen, vilket jag kommer att berätta mer om i min utvärdering som kommer snart.

8 reaktioner till “Håller kvar det sista av sommaren

 1. Golfrestauranger brukar ju hålla öppet även under hösten/vintern, åtminstone den vid Kevinge Golfklubb i Mörby och Djursholms Golfklubb. Finns det underlag i form av företag i närheten så är det rätt lönsamt.
  Skrattar gott åt Patriks och dina lunchvanor. Han verkar passa på att äta den obligatoriska ärtsoppan på torsdagar, en rätt du troligen inte skulle laga. Inte jag heller i och för sig, men jag skulle inte kunna äta enligt antiinflammatoriska riktlinjer heller. Jag blir nog aldrig en förespråkare av ”hälsokost”;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ärtsoppa lagar inte jag, men den här smakade jag på, och den smakade precis som den min mamma brukar göra – väldigt god :) Ärtsoppan hade jag absolut kunna äta, men inte pannkakorna, det tycker jag är en efterrätt. Jag skall snart berätta vad jag kommit fram till i min utvärdering av antiinflammatorisk kost, ganska intressanta effekter faktiskt. Ett inlägg kommer nog i början av nästa vecka. Och angående stängning för säsongen av golfrestaurangen, så kommer det nog att inträffa någon gång i september gissar jag. Tyvärr finns det inte underlag för lunchgäster när golfbanan stänger.

   Gilla

  1. Självklart, det har jag alltid gjort, nästan alla mål lagar jag från grunden. Men det är just det som är så skönt att få avbrott från ibland, bara åka iväg och sätta sig vid ett bord och få in sin lunch, otroligt avkopplande! Och spännande att äta mat som någon annan lagat, bli inspirerad och testa att laga något liknande hemma sedan om det var gott. Vi har inte haft en vettig restaurang på tre mils avstånd på väldigt länge, så när golfrestaurangen startade i maj, och dessutom har en bra krögare, har det känts väldigt lyxigt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.