Vanliga dagar i oktober

I fredags var jag i Uppsala för att hämta ut nyckeln till mitt rum i Kvarteret Munken. Bara namnet, så allvarligt men fint det låter.

Sofia på Hair Team visade hur jag kan sätta upp håret på ett enkelt sätt så att det inte är för prydligt, utan litet slarvigt. Mycket prat och skratt som vanligt!

Jag har drömt mardrömmar på grund av avhandlingen. En natt drömde jag att jag måste ta mig upp för en flera meter hög vägg av gräs och mossa. Jag körde in fingrarna och naglarna i mossan, men den lossnade hela tiden och jag kände mig helt övertygad om att jag inte skulle klara det. Det var en sådan besvikelse, och kändes som ett så stort misslyckande att jag blev överraskad själv i drömmen. Ofta vaknar jag mitt i drömmarna, och får inte veta hur det gick. Men den här drömmen var snäll mot mig, för jag vaknade inte förrän jag låg på mage över kanten högst upp på väggen, och hade klarat det!

Det var oväntat att jag kände en sådan enorm besvikelse över att misslyckas, jag har uppenbarligen inte insett hur mycket den här avhandlingen betyder för mig. Men tack för den drömmen, den gav mig extra skjuts i skrivandet. Stress på gränsen till panik är tydligen inte fel ibland.

Det har landat en del böcker här hos mig den senaste tiden. Mest överraskande var Camilla Läckbergs tecknade bok om Super-Charlie, som kom snyggt förpackad med en påse Polly (Camillas dotter heter Polly, och är med som en av karaktärerna i boken). Jag skall fråga Erica om jag får låna Max och Uno någon halvtimme, och läsa boken för dem. Övriga böcker har jag sett fram emot att få hem, nu måste jag bara strukturera upp min tid och skippa det Bodil Jönsson kallar för ”ställtid”, för det har jag inte tid med, med tanke på allt jag vill hinna med!

Sanna Mac Donalds debutroman var en helt underbar bok, med så mycket värme och så mycket svärta. Jag skrev tydligen i min recension, att döma av blurben (fult ord, men det heter så), att den var en riktig liten bokpärla, och så minns jag den också. Hoppas att den svåra andra boken är lika bra 💚🧡

Fokuserad vid hip thrust-maskinen. Jackie tycker att det är cringe, alltså pinsamt, när jag tar bilder i spegeln och tittar in i spegeln och inte in i telefonen. För mig är det ett stort steg bara att visa bilder på mig själv, det tog ungefär 40 år innan jag kunde vara någorlunda bekväm med det ;)

Min lilla Leiftra finns inte längre som ni vet. Men jag underhåller ridningen genom att rida lektion minst en gång i veckan. Det här är jag och Markus. I går lyckades vi få till ett moment i ridpasset som gjorde mig helt lycklig! Jag började skratta och tappade helt fokus, så vi susade iväg i galopp på ridbanan, vilket bara gjorde mig ännu lyckligare och fick mig att längta efter att få galoppera i full fart över en åker! Men det får vänta, nu är det dressyr/gångartsridning som gäller.

Jag har också fått rida Loki. En helt annat typ av häst, och det är bland annat det som gör ridning så roligt. Det är en utmaning varje gång! Det tar litet tid att känna in en ny häst, och veta hur just den bör ridas för att det skall bli så bra som möjligt.

I går hade jag en deadline för ett avsnitt i mitt manus. Jag tror ärligt talat att piskan fungerar bäst för mig, ger man mig en morot sätter jag mig ned och njuter av den i lugn och ro. Jag har fått så mycket gjort när jag känt mig pressad den senaste tiden, och nu tror jag inte att jag kommer att drömma några mardrömmar på grund av avhandlingen igen. Jag är inne i ett flow och även om det är mycket jag skall göra, har jag riktningen klar för mig.

Bland annat har jag läst 1200 sidor om ”Konstitutionellt kritiskt dömande. Förändringen av nordiska domares attityder under två sekel”. Väldigt intressant och jag fick en hel del inspiration av det Martin Sunnqvist forskat och skrivit om.

Dags för höstväxter i krukorna. Jag har köpt några som skall planteras tillsammans med rosorna på trappan, och så skall jag plocka nyponkvistar och annat i skogen att dekorera med.

Apropå växter. Den nyzeelänska spenaten fortsätter att leverera, trots att rådjuren går och knipsar av topparna på nätterna. Vilken dag som helst skall jag skörda alltsammans och röja upp i pallkragarna inför vintern.

Litet blåsigt, men ljumma vindar så att man kunde äta lunch utomhus i går ☀️ Salsiccia på lamm från Starrhammar gård (dvs från ägarna till Johannesbergs Golf) med ugnsbakade grönsaker och paprikasås. Så gott! Och som vanligt var det en god sallad till, den här dagen med senapsdressing. Jag uppskattar verkligen krögarens ambitionsnivå.

Förra veckan åt jag lunch ensam på golfrestaurangen, och just den dagen prickade jag in fisk- och skaldjursgryta med saffransaioli – obeskrivligt gott!

Efter en paus från arbetet med boken, för att skriva det här blogginlägget och åka och hämta matkassar till mina föräldrar, är det åter till manuset. Men först skall jag hämta en kopp Nespresso och en bit av det som Jackie och Milo bakade i går; brownies à la Roy Fares, till hög julmusik. Det skall börjas i tid, bara 79 dagar kvar till julafton ;)

9 reaktioner till “Vanliga dagar i oktober

 1. Tänk vi kanske möttes i fredags utan att vi visste om det för jag var på stan med min kompis som anlände vid lunchtid. Fin i håret blev du också! Jag var och klippte mig samma dag, fast en bit upp mot Carolina Rediviva på Drottninggatan.

  Hoppas du gillar Sanna Mac D:s uppföljare lika mycket som jag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det kan vi ha gjort, jag var där vid lunchtid :) Jag skall prioritera Sanna Mac Donalds bok, hennes förra var så otroligt fin och jag blev så berörd av den. Skönt att höra att du tyckte om den!

   Gillad av 1 person

 2. Du får gärna prova läsa för Max och Uno någon dag framöver 😍 Fullt upp även här då vi håller på att skola in Uno denna och nästa vecka ✊🏻✊🏻

  Gillad av 1 person

 3. Uppsala är ju en så härlig stad och roligt att du nu har en ”studentlya” här. Har för egen del bott på Västgöta nation som jag tiillhörde. Men det är så länge sen.
  En avhandling är krävande och det kommer att gå jättebra. Har du fått en tid för din din disputation så att ”klockorna börjat ringa”.
  Mycket har du om dig men bra att varva livet i vardagen med studier, Tack för tipset om böckerna av Sanna Mc Donald. Har inte läst den ännu. Nu läser jag Majgull Axelssons senaste. Vet inte rikitgt vad jag tycker. Men den känns lite rörig i början.
  Önskar dig en fin vecka.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har fått ett rum på universitetet, jag kommer nog att fota och visa bilder snart :) Det är fram till årsskiftet, så får vi se vad som händer sedan. Datum för disputation är inte bestämt, jag vill disputera live, så att säga, inte via videolänk, och nu verkar ju pandemin eskalera… Vi får se om jag får lov att ändra mig till slut. Ha en fin vecka du också!

   Gilla

 4. Vilka underbara bilder från Uppsala. Härliga selfies. Det går knappt att tro att det tog dig 40 år att vilja bli fotad. Du är ju hur fotogenisk som helst. Bilderna är sååååå himla bra, speciellt den sista.
  Du klarar nog din avhandling galant. Får du lämna in uppgifterna i omgångar? Har ingen aning hur en sådan procedur går till. När blir du helt klar? Å varför hyrde du ett rum i Uppsala? Övernattningslägenhet eller arbetsrum?

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja den sista bjuder jag på, när håret blåser åt alla håll :) Jag har två handledare som läser när jag behöver få texten läst. Just nu arbetar jag med inledningen, som är det sista man skriver på avhandlingen. Jag hyr inte rummet, det är ett arbetsrum som jag kommer att tills årsskiftet, så får vi se vad som händer sedan. Jag har hämtat nyckeln och har passerkort sedan tidigare, så efter helgen skall jag ta en titt på rummet och börja arbeta där ett par-tre gånger i veckan. Nog bra att inte bli distraherad av annat, utan bara fokusera på att skriva.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.