Nu var det dags igen… (2/365)

Jag har gjort ett nytt försök att använda träningscykeln i vårt gästhus/hemmagym/tvättstuga. Den här gången testade jag att läsa samtidigt, för att tiden om möjligt skulle gå litet snabbare och för att hinna med både träning och nöjesläsning under samma dag. Första försöket gick fint! Under 60 minuter hann jag läsa ganska långt i Pascal Engmans senaste spänningsroman, Änkorna.

Bli inte upprörda nu. Jag vet att hundöron i böcker är en styggelse för många, men för mig är det enkelt och praktiskt, så hittills sex stycken i den här boken. Hundöron som markerar något i handlingen eller om hantverket som jag vill få med (dvs inte glömma) när jag skriver min analys av boken sedan. Om ni skriver om böckerna ni läser, hur gör ni för att komma ihåg detaljer från läsningen till dess ni skriver om böckerna? Hundöron? Post-it-lappar? Eller bra minne?

Mitt andra foto till fotoutmaningen 365 dagar. Ibland kommer jag att försöka bidra med fina foton om jag kan, och ibland blir det vardagsbilder som den här.

14 reaktioner till “Nu var det dags igen… (2/365)

 1. Nu ska du få höra, jag klipper remsor av gamla kuvert, de använder jag som bokmärken, där noterar jag sid.nr och ev. stödord. När boken är utläst brukar remsan vara antingen fullklottrad men ibland också nästa tom. Men nu gör jag inte analyser av böcker så ambitiöst som du gör.
  Själv ska jag ta mig i kragen och starta morgondagen med ett avsnitt av Hemmagympa med Sofia på SVTPlay.

  Gillad av 1 person

  1. Bra start på dagen! Jag skal kolla upp de avsnitten, kanske kan vara något för mig också. Och bra metod! Jag gjorde något liknande och skrev på lappar, men det tog för mycket tid för mitt stressade jag, så jag övergick till att vika hörn. Självklart bara i egna böcker.

   Gillad av 1 person

  1. Det fungerade överraskande bra! Jag har cyklat och tittat på film tidigare, men måste ju testa om jag skulle kunna koncentrera mig på att läsa samtidigt som jag slet på cykeln. I går styrketränade jag i hemmagymmet och lyssnade på Pascal Engmans thriller samtidigt, det gick också bra :) Ha en fortsatt fin helg!

   Gilla

 2. går mest på band, en kvart uppför, tittar mest på tv på gymmet… nu testade jag crosstrainer, men läsa en bok… kanske, jag lånade i alla fall en ljudbok på biblioteket i går (Genom märg och ben av Jacqueline Woodson), men det blir nog läsfåtölj :) ska ta en promenad nu, just nu blir det spikskor, lite isigt… Ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

  1. Läsa och crosstrainer samtidigt, det skulle nog inte jag klara! Då händer det för mycket för mig, jag måste kunna försvinna in i boken och inte bli distraherad av annat. På gymmet brukar jag också gå på band med lutning 15, vad det nu innebär. Bra med spikskor! Jag skall också skaffa mig sådana, annars kommer jag inte kunna gå promenader i vinter, det är rena isgatan här. Ser fram emot att läsa vad du tycker om Woodson, jag är nyfiken på hennes romaner men har inte läst någon, vad jag kan minnas. Ha det fint du också!

   Gilla

 3. Ja, det var ju smart. Cykling är ju så himla tråkig om man inte råkar ha en bildskärm med cyklister från Tour de France framför näsan, som sporre alltså;-)
  Gissar att din ambitionsnivå inte är lika hög, så en bok är perfekt. Jag skriver ju aldrig recensioner så jag behöver inte göra hundöron. Gillar dom inte i inbundna böcker, men ibland, när jag inte ha ett bokmärke till hands kan det hända att jag gör ett hundöra i en pocket, men det är sällan.

  Gillad av 1 person

  1. Att cykla utomhus tycker jag är väldigt roligt, men då ser man ju saker längs vägen. Att bara sitta och titta på samma rum, och eventuellt se någon bil passera utanför fönstren, det är så extremt långtråkigt. Film av olika slag fungerar, och att lyssna på en ljudbok, om det är en bra inläsare, som Stefan Sauk, som jag lyssnade på i går och som inte överdriver utan läser ganska rakt upp och ned och inte lägger på känslor och stämningar som jag vill kunna bilda mig en egen bild av.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.