Så var mitt år i böcker, filmer och tv-serier 2021

En sanning med modifikation, dock. Jag har läst och arbetat med många manus också, som inte kan registreras eftersom de är just opublicerade manus, och jag har läst mycket facklitteratur som jag inte har registrerat eftersom det varit enskilda artiklar och delar av böcker. Men oavsett hamnade jag långt från målet att läsa 100 böcker.

Jag vet varför jag inte hann läsa fler böcker. Jag såg många riktigt bra serier och filmer på olika streamingkanaler.

Till exempel Queen’s Gambit på Netflix, Mare of Easttown på HBO Max, den norska serien Exit på SVT Play, Bridgerton på Netflix…

Only murders in the buildning på Disney+, The White Lotus på HBO Max, Saknad aldrig glömd på SVT Play, Squid Game på Netflix, Elementary på Viaplay, Unge kommissarie Morse på SVT Play och La Casa de Papel på Netflix……

Yellowstone på CMore och den senaste säsongen på Paramount+ (tips: missa inte prequelserien till Yellowstone, med titeln 1883. Suveränt bra med bland andra Sam Elliot)

… och den fantastiska filmen The Power of the Dog på Netflix. Många filmer och serier, många säsonger och avsnitt. Många timmar.

Inte så konstigt att av de böcker jag läste, så är det novellen Brokeback Mountain som har lästs av flest på Goodreads. En fantastisk novell som på få sidor förmedlar så otroligt mycket och får mig som läsare att åka bergochdalbana i känslor.

Lika naturligt är det att Juristens källor i arkiv och bibliotek inte ens fanns med på Goodreads innan jag registrerade den.

Betygen jag sätter brukar hamna ganska högt, eftersom jag bara läser böcker som jag tror kan passa mig. I genomsnitt får böckerna betyget 4, vilket jag tycker är rimligt. Jag jämför och betygssätter böcker inom samma genre, till exempel jämför jag deckare med andra deckare, barnböcker med barnböcker, facklitteratur med facklitteratur.

Jag läste enkla bilderböcker med få sidor och avancerade böcker med många sidor. Flera av böckerna har jag inte hunnit recensera. Frågan är om jag skall göra det, eller bara lägga förra året bakom mig och gå vidare.

Sammanfattningsvis
Årets bokfavorit: Brokeback Mountain
Årets filmfavorit: The Power of the Dog
Årets favorit bland teveserier: Yellowstone

3 reaktioner till “Så var mitt år i böcker, filmer och tv-serier 2021

 1. Jag har också märkt att film och serier stjäl väldigt mycket tid från läsning, men det är kanske som det ska vara. Squid game var vi sena på, eftersom jag inte ville se den, men till slut gjorde vi det ändå. Den var väldigt bra, men jag har svårt för det där brutala. Only murders in the building började vi titta på nu i veckan. Mycket bra så här långt 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Hur du hinner läsa så många böcker men framförallt se så många serier vid sidan om ditt jobb och lektörsarbetet är en gåta för mig. Fantastiskt!
  Nu har jag varken Netflix eller annan streaming tjänst. Av dina serier har jag sett två. Vad gäller böcker så har jag läst ”Änkorna”. Det ser inte bra ut för mig ser jag…

  Genomsnittslängden på 316 sidor stämmer nog även för mig skulle jag tro.
  I år ska jag dock börja med att göra en lista av alla böcker jag läser. Tror det är rätt intressant att veta hur många böcker man hinner med under ett år. Å jag är ju en renodlad ”balkongläsare”.

  PS. Får du recensionsexemplar så är du väl ”tvungen” att publicera recensioner, eller? Annars får du väl inte fler böcker från förlagen/författarna. Kan ingenting om det ämnet faktiskt. DS.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.