Lördag och vi förbereder för stormen Malik

I morse vid morgonfodringen av hästar, hund och katter förberedde jag för stormen Malik som kommer in över oss i kväll. Jag har fyllt på vatten, hö och mineraler och burit in och strött ut 35 kilo torv i Hannibals box. Snart är det dags att leda in hästarna i stallet, där de står säkrast under tiden stormen pågår. Jag misstänker att det innebär hela natten och hela dagen i morgon.

Jag längtar till våren när isen är borta och jag kan mocka ur hagen

Jag har plastdunkar kvar sedan jag tävlade i distansritt, och de dunkarna kom väl till pass att fylla upp nu om strömmen går, vilket det varnas för. Soptunnorna har jag rullat in där vinden inte kommer åt dem, krukorna på trappan har jag lyft ned så de inte ramlar ned helt okontrollerat och går sönder i natt när det kommer att blåsa som värst. Bättre att förekomma, än att förekommas.

Ser ni min silhuett i Ragnars öga?

Jag lagade en rejäl lunch så vi klarar oss om det blir strömavbrott, med fisk, potatis och gräddfilssås med dill, som den man fick i skolan, med sallad. Och i ugnen står en pizzadeg som snart är klar och som sedan skall få svalna. Bella berättade om en dessert som tydligen trendar på TicToc, med nutella, färska bär och florsocker på pizzabotten. Med vaniljglass blir nog väldigt gott i kväll.

Nu skall ved bäras in också, och vatten fyllas på i flaskor inomhus så är vi redo. Har stormen nått er än?

3 reaktioner till “Lördag och vi förbereder för stormen Malik

  1. Tror att ni en bit upp vid Roslagskusten blir värre utsatta av ev. storm. Bra att ni är beredda- Och bäst att ha förtöjt ”för storm”. Håller tummarna att det inte blir alltför illa.
    Här i stan har det regnat och blåst idag men under ordnade former. Återstår att se hur natten blir.

    Gilla

  2. Be prepared – scouternas ledord! Bra där! Konstigt nog är det totalt vindstilla utanför och det har regnat hela dagen. Det blåste rejält igår. Så nu är det bara att vänta och se. Såg att SMHI har delat gul och orange varning för Stockholmsområdet. Hoppas att ni klarar er utan strömavbrott.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.