Uppe med tuppen och gräver fram oss ur snön

Bättre att förekomma än att förekommas, är mina nya ledord. I går gick jag och lade mig vid nio för att orka upp vid halv fem i morse. Trappan behövde både grävas och hackas fram under snö och is. Shelly var med, som alltid ♥

Stallfönstren… Rätt så vackert ändå, eller hur?

Bilen var en enda snöhög, men efter litet uppvärmning och arbete med isskrapan och en mjuk borste var den redo för att skjutsa Bella till bussen och Jackie till ICA, där hon praoar den här veckan. Spaden och sopborsten användes inte till bilen ;)

Jag hade bokat snöröjning, och det var tur. Snöslungan har inte en chans mot packad blötsnö som frusit till skare, men med traktor och snöplog är det inga problem.

Snö i stora drivor. Den här årstiden är jag verkligen glad att Elektriker-Ola kopplade in vår utebelysning, och dessutom föreslog två stora spotlights på stallet med rörelsedetektorer. Tack, Ola! Efter nitton år behöver jag inte treva fram i mörkret morgnar och kvällar vintertid.

Syrenhäcken som bidar sin tid. I juni blir allt fokus på den, när den är full med doftande lila och vita syrenblommor.

Jag behövde gräva bort snö framför stalldörrarna. Det var mycket värre på den norra sidan, så det blåste säkert därifrån. Gräver jag inte bort det direkt, fryser det till is, och sedan är det omöjligt att öppna dörrarna.

Hannibal och Ragnar var inne i går och i natt, skyddade från blötsnö och vindar. I morse var de rejält uttråkade och ville ut!

Hoppas ni klarade er bra under snökaoset. Våren är en dag närmare ♥

En reaktion till “Uppe med tuppen och gräver fram oss ur snön

  1. Kan inte påstå att jag är avis på dig, snarare tvärtom. Å att ”kvinnor kan” bevisar du verkligen med dina bilder. Det är otroligt vilken skillnad i väder det har varit de senaste dagarna. Vi fick nästan ingen snö alls, och den utlovade blåsten uteblev (som tur är).
    Nu är det bara se fram emot att syrenerna börjar blomma…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.