Vardag med guldkant – fika, frukost och luncher med nära och kära

Kan ni välja vad ni vill äta från en buffé? Det kan inte jag, jag väljer litet av allt..! :)

Jackie har haft tandställning sedan förra våren, och redan i början av februari var det dags att ta bort den. Efter tandläkarbesöket gick vi in till konditoriet bredvid tandläkaren; Bagarbröderna, för att fira.

Jackie är som jag, vi kan inte välja, så vi åt både varsin smörgås och fikabröd, jag valde en minisemla, som var den godaste jag ätit. Jag frågade konditorn hur han bakat den för att få den så perfekt med luftig vetebulle, alldeles lagom smaksatt mandelmassa och grädde och krispigt lock. Han slingrade sig, och jag som inte kan tolka subtila undanflykter frågade vidare om mjölsort med mera tills Jackie stoppade mig :)) Så jag vet inte receptet, bara att Bagarbröderna i Norrtälje har de godaste semlor jag ätit.

Haha, nu när jag kollade upp länken, så läste jag detta :))

Det är fortfarande oroväckande lugnt på slottet här där vi bor, men kökschefen berättade att allt kommer igång i mars. Jag hoppas det, för både slottets ägare, de anställda och hela bygdens överlevnad.

Det finns ingen meny på slottets hemsida och ingenting om dagens lunch (snälla ni, uppdatera hemsidan, Facebook och Instagram, jag vill att ni överlever!), så jag ringde tre gånger och fick till slut svar, och kunde fråga om jag och Mia kunde boka bord för lunch i fredags. Inga problem, det är kockens val som gäller fram till mars, det vill säga, kocken lagar något av det som finns hemma. Vilket blev pocherad torskrygg med potatis, sås och hackat ägg med dill och kapris. Till kaffet fyra sorters kakor. En mysig långlunch med lika inspirerande samtal som alltid!

Jag åkte hem från vår lunch med huvudet fullt av nya idéer och tankar!

Mia och jag arbetar hemifrån båda två, jag med min avhandling och lektörsutlåtanden, och hon med eget företag som hon startade för tjugotre år sedan, och som ger henne tillräckligt med vinst för att ensam kunna ha råd med egen gård. Starka kvinnor som Mia sprider god energi! Vi träffas och äter lunch när vi har tid, och bilderna här ovanför är från ett tillfälle tidigare i vinter då vi åt lunch på Nedergården här i närheten.

Ibland vill jag inte laga och äta lunch ensam hemma, och passar på att äta på Café Chocolate när jag väntar på att hämta Jackie på gymmet efter skolan, eller själv har tränat.

I morse testade jag och Patrik slottets frukostbuffé. Bella och Jackie var hos sina pojkvänner, så de fyra missade tillfället, men å andra sidan skulle de aldrig i livet gå upp tidigt för att äta frukost klockan 7.30 ;)

Jag äter alltid fruktsallad om det finns, och kokt ägg. I dag drack jag även ingefärsshot och åt slottets egen bärkompott, varmt och sprött bröd, en smörig och god croissant och litet till. Jag var mätt fram till alldeles nyss!

Mona/Boktanken och jag träffas också ibland. för några veckor sedan sågs vi för långlunch i Sigtuna, vid Steninge Slottsby. Vi har många gemensamma intressen och hade som alltid mycket att prata om. Mona är precis som Mia en driftig kvinna med eget företag. Jag hoppas kunna anlita henne då jag skall ta fram en PowerPoint-presentation till min avhandling. Och så ser jag fram mot vår utflykt med kameror till Ingbo källor :)

Jag tänker bli bättre på att träffa mina vänner, det ger så mycket positiv energi! ☀️

Önskar er en fortsatt fin söndag!

5 reaktioner till “Vardag med guldkant – fika, frukost och luncher med nära och kära

 1. Trevligt med guldkanter i tillvaron. Och så fina ställen- Men funderade på om ni bor ”på slottet” eller helt nära. Sr både fint och gott ut.
  I Steninge Slotts by har jag en väninna som bor, helt vid vattnet, så där är vi ibland-
  Och visst ger det energi att träffa vänner.
  Ser fram emot att du kommer hit till Söder under våren.
  Ha det gott.
  Kram

  Gilla

 2. Grattis till Jackie, att hon blev av med tandställningen på rekordtid.
  Sedan måste jag säga att jag dreglade mig genom resten av inlägget. Så mycket god och läcker mat. Visste inte att det fanns så många ställen att välja på i ”lilla” Norrtälje. Men nu vet jag. Å självklart hade konditoriet aldrig avslöjat varken ”kärleksingrediensen” eller någon annan ingrediens. Det kallas för yrkeshemligheter;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack, å Jackies vägnar! Det var verkligen rekordtid, men så har hon varit noga med att inte äta saker som kan få tandställningen att lossna också. Och inte så stora problem i utgångsläget. Det finns en hel del caféer och restauranger häromkring, för att vara så här långt ute på landet. I lilla Rimbo finns till exempel de allra bästa sushirestaurangerna jag ätit sushi på. Jag trodde inte att det skulle fungera att sälja sushi här där pizzeriorna har dominerat under alla år, men sushi verkar ha tagit över. De här caféerna och restaurangerna är dock inte bara i min absoluta närhet. Inom två kilometer finns bara en bensinstation. Och nu skall jag ut i snöovädret och hämta Jackie, som praoar på ICA i Rimbo. Funderar på att köpa med semlor hem :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.