Att inte agera är också ett ställningstagande

Det är för mig helt obegripligt hur en diktatur kan tillåtas driva ett krig mot en demokrati år 2022. Vad hjälper muntliga fördömanden mot en ledare som är helt ointresserad av att förhandla?

Vi vet vad som händer, vi följer utvecklingen i realtid, så varför lämnas Ukrainas folk i sticket?! Prata till folk på det sätt de förstår – Putin har visat att han varken bryr sig om eller respekterar människoliv, mänskliga rättigheter, fred, internationella överenskommelser eller sanktioner som inte drabbar honom personligen.

När Ukrainas folk har krossats under tiden vi visar dem vårt stöd med emojis, tårar, blågula flaggor och hjärtan, och det införs sanktioner, men inte mot Putin personligen, vad säger att Putins kärnvapenhot inte används för att krossa fler folk, fler länder? Tror vi att Putin är ute efter enbart Ukraina och sedan upphör med sitt maktövertagande och sitt kärnvapenhot?

Att inte agera på ett sätt som får någon snabb och effektiv betydelse när ett oskyldigt folk mördas är ett ställningstagande. Det är omöjligt att vara neutral när en diktatur angriper en demokrati.

För övrigt anser jag att man bör överväga att revidera FNs regler, och ersätta vetorätten med majoritetsbeslut så att FN blir handlingskraftigt.

💙 💛

2 reaktioner till “Att inte agera är också ett ställningstagande

 1. Instämmer helt! Man kan inte bara titta på och konstatera att invasionen bör fördömas. Eller som vår försvarsminister som ständigt ”ska återkomma” med svar.
  Länders och människors rätt till frihet är av största vikt. Ser stora likheter mellan Putin och Hitler och en av dessa är maktgalenhet.

  Gilla

 2. Efter 22 år vid makten känner Putin sig säkert oövervinnerlig. Å det är just då man börjar begå misstag. Å invasionen av Ukraina är ett sådant. Inte att han inser det själv, inte än i alla fall. Hörde att hans egna trupper vägrar anfalla sina ukrainska kompisar och deras landsmän. Bra där i så fall. Men det är ju så mycket desinformation i omlopp så…

  Håller helt och hållet med dig. Bloggade om invasionen själv igår. Jag ville också se action. Döm om min förvåning när jag läste kommentarerna där det endast var cirka femtio procent som ville se en aktion av västvärlden. Resten ville absolut inte ha det så. En kommentar löd ”… Men action… nej! Här får vi nog offra en stat och hoppas att galningen nöjer sej med det.
  Ja, vad kan man säga… Hoppas innerligt att det den här gången inte går vägen för despoten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.