Tisdagstrion: Över eller under i titeln

Tre böcker som inte så många av oss har kunnat läsa ännu. Under stjärnorna i Paris kom ut nu i januari, Inget ska växa över mig kommer i mars och Över gränsen kommer i augusti. Alla tre står med på min lista över böcker jag vill läsa. Alla tre handlar om att omvärdera sina livsval.

Författaren till Little Women har även skrivit Under the Lilacs. Fascinerande att hennes berättelser lever vidare, trots att de skrevs för ungefär 150 år sedan, i slutet av 1800-talet. Och spännande med de olika omslagen, hur de speglar de olika tider då böckerna givits ut. Jämför den senaste upplagan till vänster med den bredvid, särskilt hur barnen och hunden förväntades uppföra sig då och vad som lockar till läsning i dag.

För övrigt och apropå omslagen så påminner de mig om min Alice, som var en vit storpudel och precis lika glad och sprudlande som pudeln på omslagen här ovanför. Jag blev tvungen att fatta det sista och definitiva beslutet i slutet av 2017 när hon blev väldigt sjuk. Varje gång jag ser en pudel väller längtan upp igen.

Fler boktips får du av Helena med Ugglan & Boken, som håller i utmaningen, och av alla andra som tipsat i kommentarerna hos henne!

24 reaktioner till “Tisdagstrion: Över eller under i titeln

  1. Det räcker med att du nämner det, så är jag beredd att leta upp uppfödare för storpudlar. Men jag har litet för mycket av allt just nu, så jag behärskar mig ett tag till. Grelssons roman tror jag kan bli intressant, med en litet annan vinkel på temat klasskillnader och klassresor. Natur & Kultur brukar dessutom alltid stå för kvalitet, tycker jag.

   Gilla

  1. Ja, jag också! Man kan fastna i gamla mönster, men vare sig man vill eller inte, brukar man tvingas in på andra spår åtminstone några gånger i livet. Jag tycker att det är intressant att läsa om hur andra hanterar det.

   Gilla

 1. En del berättelser åldras på ett bra sätt, eller åtminstone värdigt. För övrigt är jag nog ganska nöjd med mina livsval, men jag önskar att jag hade gjort dem lite tidigare 😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.