Tunga ben

pw

Åkte till gymmet i går och körde drygt 40 reps av benpress och lika många av benspark. Efter middagen blev det en powerwalk på åtta kilometer, så i dag är jag litet stel i benen och höfterna. Jag tränar inte för PT Olga Rönnberg/PT Online längre, men håller mig till det jag lärt mig av henne.

Och apropå det, Karin, du kommenterade ett tidigare inlägg med att du var skeptisk till att löpning inte skulle vara bra för kroppen. Jag säger inte emot dig. Löpning har såklart betydelse för både kondition, kropp och själ. Särskilt för själen tycker jag, det är ju en härlig känsla att känna att man orkar springa..! Och jag jämför det litet med ridning. Det sliter mer tycker jag att skritta i timtal. Betydligt behagligare och mycket roligare att trava på!  Det Olga Rönnberg menar är att om man vill forma om kroppen så står kosten för ungefär 60 % av resultatet, styrketräning för 20 % och konditionsträning för resterande. Många som vill gå ned i vikt fokuserar tydligen på cardio; att stå på trappmaskiner, crosstrainers och liknande. Men vill man få resultat går det snabbare att äta rätt och träna styrka. Jag är dock inget proffs, nu upprepar jag bara vad jag lärt mig från PT Olga Rönnberg.

Jag tycker att det brukar kännas bra att dra igång med en positiv start på veckan, så i dag är ambitionen att träna armar och axlar i hemmagymmet. Men nu är det dags för lunch..!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.