I dag är jag pudelfrisör

Jag brukar åka till en väldigt proffsig hundfrisör i Uppsala. Tiden för resan dit och hem plus väntetid medan Alice är på hundsalongen blir ungefär fyra timmar. Då blir Alice badad och snyggt klippt med både maskin och sax. Kostnad: drygt 1000 kr + bensinpengar + parkeringsavgift.
.

hjälp

– Hjääälp!

Det var några år sedan jag gav mig på det själv, men i dag var det dags!
.

hår

Min jättestora sax, som jag tyckt varit för stor att klippa papper med, var suverän till pudelklippning. När det mesta var avklippt använde jag klippmaskinen för att få en jämn form, och så sax igen till hättan och svansen.

Jag kan eventuellt ha klippt fram en ny hundras – fransk nakenpudel :o

Alice verkar dock nöjd, och jag är det definitivt. Färre hundhårstussar inomhus och inte lika mycket smuts och gräsklipp som fastnar på tassarna och följer med in. Dessutom hinner pälsen växa ut lagom mycket tills det blir kallare.

 

2 thoughts on “I dag är jag pudelfrisör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.