Tacksamhet v. 4

Eva håller i Tacksamhetsmåndag. Klicka på den blå koppen i slutet av inlägget om du vill vara med och/eller läsa vad andra var tacksamma över under veckan som gick.
.

burgare 1

 • Jag är tacksam för att en nära släkting till oss nu står under läkarnas kontroll, och att man sannolikt snart vet vad det är för sjukdom och kan sätta in rätt behandling.
 • Tack till Erica, som ville vara barnvakt i går. Jackie och Bella hade en toppendag med sin kusin, som bland annat guidade dem genom finbakningens konster. De bakade chokladbiskvier och muffins, som dekorerades med riven choklad och spritsad topping. Under tiden de bakade, åt Patrik och jag gott på Café Rival i Stockholm och såg föreställningen ÄGD med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert. Jag beställde rödbetsburgare med chevreost, valnötter och chutney. Även brödet var otroligt gott, både saftigt och krispigt på samma gång och med en väldigt god smak. Jag funderar på om det kan ha varit litet lätt friterat..? Jag var såklart tvungen att föreviga härligheten, och bilden ser ni här ovanför.
 • Veckan innebar ännu en heldag i Norrtälje, när bilen skulle slutservas. Det blev förstås inte billigt, men jag är glad att jag nu slipper fylla på olja och kylarvätska i tid och otid, att handbromsen fungerar och att tändstiften är utbytta. Jag tog med mig Martina Haags senaste bok, Det är något som inte stämmer, och den var snabbt utläst under tiden jag väntade på bilen. Jag är glad att jag har kommit igång med att läsa skönlitterära böcker igen, så kanske kan jag bli litet klokare det här året :)
 • Det blev ännu varmare än veckan innan, vilket jag är mer än glad för. En försmak av vårväder gör att man kan klara av de återstående oxveckorna fram till slutet av februari.
 • ”Vad trevligt med glada människor”, sade en person till oss, när Jackie och jag skrattade åt något vid tidningshyllorna på Flygfyren. Det blev ett trevligt samtal om foto i allmänhet och redigeringsprogram i synnerhet. I samma butik stötte vi på ett äldre par vid kanelbullarna och smågodiset, vilket ledde till samtal med dem också. På apoteket kom barnens kompisars farmor (som jag fortfarande inte kan minnas att jag någonsin träffat…) fram och hälsade, och vi blev uppdaterade om vad som hänt sedan sist, vilket måste vara tre år sedan. Flera trevliga samtal med främlingar på en och samma dag :)
 • Eftersom jag inte känt mig helt frisk sedan jag fick influensa i höstas, hade jag bokat tid på nya vårdcentralen i Rimbo. Jag var beredd på att argumentera för att få göra en ordentlig hälsoundersökning, och trots att läkaren hörde att det rosslade i bröstet, gick jag ändå därifrån mest glad och litet förvånad över vilken fantastisk service de erbjuder sina kunder. I veckan skall jag lämna blodprover, så får vi se om allt är som det skall och jag kan ta upp träningen igen. Håller tummarna!
 • Årets första, och sannolikt enda, semla intogs med trevligt sällskap på Café Chocolate.

Tacksamhet blogg

Klicka här eller på den blå koppen om du vill vara med och/eller läsa vad andra var tacksamma över under veckan som gick!

 

6 thoughts on “Tacksamhet v. 4

 1. Åhhhhh så got den där rödbetsburgaren såg ut! Å vilken absolut toppen idé att ta ”vanliga” brödskivor och inte hamburgarbröd.

  Sedan tycker jag också att det är så himla roligt när främmande människor sätter igång en konversation. Eller om jag gör det för den delen. Ett litet leende räcker ofta för att få kontakt och byta några ord.

  Sedan tycker jag att det är roligt att du undviker ordet ”patienter”. Kunder låter betydligt mindre ”sjukt” om man säger så;-) Hoppas att proverna ger svar på varför du rosslar och sätter in rätt behandling så att du snart kan träna igen.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.