47 – Egen vrå (83/366)

jaktkoja

Mina föräldrar jagar vildsvin. Skall man äta kött tycker jag att det här är bästa ursprunget för det. Ingen hysteriskt hetsig snabbuppfödning av djur som inte mår bra alls. Inte heller någon hetsig hundjakt efter ett djur som är skräckslaget under sin sista tid. Det kräver mycket tid och tålamod att jaga på det här sättet. I många timmar i sträck sitter mina föräldrar som är över 70 år i det där tornet och bara väntar. Oftast kommer det inga djur, och ibland är det en sugga som dyker upp som är fredad eftersom hon behövs för att ta hand om och uppfostra sina kultingar.

Här i våra trakter har vildsvinen blivit alldeles för många enligt min mening. Alla favoritplatser, ända sedan jag var barn, där vi har kunnat njuta av blåsippor och liljekonvaljer är helt förstörda. Vildsvinen har bökat upp marken med rötter och allt. Jag tycker att det är bra att vildsvinen inte blir ännu fler, dessutom är ju köttet fantastiskt gott.
.

vildsvin

I måndags kväll lagade jag vildsvinskarré av kött vi fått från mina föräldrar. Till det klyftpotatis med flingsalt och en sås av stekskyn, grädde, kalvfond, litet vitlök, soja, salt och peppar. Bella, vår pysselfröken i familjen, gjorde en ros av ost och dekorerade med. Smarrigt!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

15 thoughts on “47 – Egen vrå (83/366)

 1. Många reagerar negativt på jakt, men jag håller med dig, djuren får leva i sitt naturliga tillstånd tills man äter upp dom.
  Tänk hur vi behandlar t.ex kycklingar.
  Sen ser det gott ut också på bilden :)

  Liked by 1 person

 2. Dregel, dregel! Älskar vildsvin och jag förstår inte varför köttet inte säljs i butikerna, speciellt då vildsvin faktiskt skjutits av regelbundet uner hösten/vntern. Min ”kompis” på den lokala ICA är jägare och har fällt ett antal vildsvin, men han vill absolut inte dela med sig. Förstår honom. ICA hade dock vildsvin ”på menyn” ett antal veckor under vintern och jag köpte några förpackningar till hudlösa priser. Varför kan man fråga sig, då de finns alltför många som skjuts ändå…

  Fortsätter att dregla nu:-)

  Gilla

 3. Bra tolkning och en fin matbild! Här har vildsvinen också blivit för många och de bökar upp hela skogen och förstör bästa svampställena…så det är tur att det finns de som vill jaga! :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.