Kors och tvärs (126/366)

kors och tvärs

När vi varit i Italien har jag tänkt på att det är draget kablar, vajrar och sladdar kors och tvärs över gator och vägar. Det vore väl mer praktiskt att dra allt under vägarna, har jag tänkt. Men så lade jag märke till hur det ser ut i Stockholm där spårvagnarna går… Rena virrvarret med elkablar över vägen..!

En annan sak som jag tänkte på är hur byggnaden där Royal Bank of Scotland har sitt kontor helt dominerar över Kungliga Dramaten. Det skulle inte Gustav den III, teaterkungen, ha gillat om han levt i dag. Blev nyfiken på den gula byggnaden och googlade. Byggnaden, vilket är Strandvägen 1-3, ingår tydligen i kvarteret Bodarne 14. Den var en gång i tiden Stockholms största och mest exklusiva bostadsfastighet. Nu hyr en restaurang nedersta våningen och resten är kontor. Bland annat hyr Avicii in sig där.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

5 reaktioner till “Kors och tvärs (126/366)

    1. Jag har funderat på hur jag skall lyckas ta stadsbilder utan att det bara blir grått och ett myller av människor så man inte ser omgivningen, men vi var ute redan vid nio, och då var ljuset väldigt bra och inte så mycket folk och bilar ännu

      Liked by 1 person

  1. Tiderna förändras minsann och Gustav den III hade nog invändningar på detta som du skriver. Intressant inlägg ihop med bilden. Nog tycker jag att Dramaten är en vackrare byggnad. Det vore nog inte så dumt egentligen att bo i det där huset. Synd det inte finns några lägenheter där längre :)

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.