Ergonomisk (245/366)

ergonomisk

Det som är ergonomiskt är anpassat till människans behov och förutsättningar. Arbetsplatsen skall inte slita på kroppen i onödan genom felaktig arbetsställning och arbetshöjd. Det handlar också om att kroppen skall användas på ett riktigt sätt med korrekt kroppshållning. Undrar om den här sadeln och arbetsställningen är ergonomisk..?

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

10 reaktioner till “Ergonomisk (245/366)

  1. Jag håller med dig, den är litet för ljus. Ärligt talat blev jag väldigt frustrerad när jag kom hem och såg bildkvaliteten på de flesta bilder jag tog den dagen. Det var otroligt skarpt ljus, så det var svårt att se hur bilderna blev i displayen på kameran. Jag tyckte att de såg ut att bli bra, så jag fortsatte att fota på ungefär samma sätt. Väl hemma var det mörkare ute än jag trott, dessutom hade jag för lång slutartid, så många bilder blev suddiga. Den här försökte jag rädda genom att ljusa upp den massor, så att häst och ryttare skulle framträda tydligt. Det kan nog hända att jag blivit litet väl förtjust i hög kontrast också ;)

   Liked by 1 person

   1. Känner så väl igen mig speciellt det där med skarpa ljuset som ofta gör det nästan omöjligt att se bilderna på displayen. Men väldigt ofta blir jag ”lurad” när jag kan se bildern tydligt på displayen och jag tycker att de ser jättebra ut men hemma när jag laddat ner dem på datorn ser de inte längre så bra ut ;-) Nu vet jag ju inte vad du använder för kamera eller hur du fotograferar. Ställer du in alla iställningar manuellt eller anväder du även automatik. Själv tycker jag vitbalansen är svår att få stil på . Har en Canon EOS 70D och för varje bild ska man välja vitbalans i Kelvin eller efter de förinställda valen, Sol, Moln, Skugga, Glödlampa osv… Finns aven auto men det blir sällan bra. Det blir ju så att jag ständigt måste ändra så fort t.ex solen går i moln eller när man plötsligt står i skugga. Ja, självklart måste man ställa in kameran efter de ljusförhållanden man befinner sig i men ännu har jag inte hittat det där rätta att snabbt ändra från det ena till det andra. Men övning pågår :-D Hur gör du ?

    Liked by 1 person

   2. Jag fotar med en Canon 7D. När det är bråttom använder jag automatiken, men annars ställer jag in hur jag vill ha det, framför allt bländaren, men nu när jag fotade travhästar inser jag att jag måste öva mer på inställningar av slutare. OCH hitta ett sätt att kunna se hur bilderna blir i displayen, annars är det ju omöjligt att veta om jag behöver ändra inställningarna. ISO har jag övat på och insåg att bilder fotade med mitt tidigare objektiv med för liten bländare inte blev ett dugg bättre genom att korrigera ISO-talet, bilderna blev bara gryniga. Jag har egentligen först i och med den här utmaningen börjat att verkligen försöka lära mig min kamera, så vitbalansen blir nästa sak att sätta mig in i. Jag tycker att färgerna blir bra nu när jag fotar mest utomhus och färgerna inte är för skarpa, men snart blir det säkert fler foton inomhus i glödlampsljus, och då kommer vitbalansen att bli viktigare. Jag vill inte få gulton i bilderna. Det har jag jag kunnat hålla ganska bra ordning på genom att fota när det är bra ljusinsläpp genom fönstren och i andra hand lägga på ett kylande filter. Men som sagt, vitbalansinställningar står på tur :)

    Gilla

   3. Jag tror att jag hinner fota en före- och efterbild i morgon, där jag jämför en bild där jag låtit kameran bestämma vitbalansen och en liknande bild där jag ställt in den manuellt. Nu fick du mig att ta tag i det, tack så mycket, det skall bli kul :)

    Liked by 1 person

   4. Men de bilderna vill jag ju gärna se också. Vad väljer du när du väljer manuellt ? Kommer du lägga ut dem någonstans. Det där sista du skrev i senaste svaret förstod jag inte riktigt men det spelar ingen större roll. Ska läsa igen och se om jag fattar bättre nu ;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.