Placera (248/366)

Klicka gärna på bilden, så blir den större
Klicka gärna på bilden, så blir den större

Här är hon igen, montéryttaren som placerade sig bakom den här varmblodstravaren under värmningen och låg där i rygg på honom varv efter varv. Det visade sig att hon skulle kvala in sin häst, vilket innebär att hästen inte startat tidigare, eller att den inte varit felfri under ett antal tävlingstillfällen och därför måste kvalificera sig igen.

Det jag alltid undrar när jag ser så här heta hästar, med mängder av utrustning för att kompensera för olika brister, är om hästen verkligen borde vara med i tävlingar. Det är en enormt stressande situation, och forskning har visat att många, många hästar har magsår. Den här hästen behövde både nosgrimma och dubbla tyglar för att ryttaren skulle kunna hålla den, en mössa för att stänga ute ljud och en rulle vid halsen för att inte dra ihop sig och kväva sig. När hästar är extremt heta kan det också vara ett tecken på att den har ont någonstans, och försöker springa ifrån smärtan.

Under själva loppet trasslade hästen mycket, men jag tror att de klarade kvalet.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

4 reaktioner till “Placera (248/366)

  1. Gillar bilden för att den innehåller mycket information utan att vara rörig. Däremot förstår jag mig inte alls på hästar men förstår att mycket pengar är inblandade i travsporten och att detta faktum säkert kan få kusk och ägare att ta dåliga beslut.

    Gilla

  2. Oooops! Nu kommenterade jag i fel ordning. Har svårt för 4-5 inlägg per dag faktiskt, men förstår ju att du måste hinna med fototemat.

    Så min kommentar till nästa inlägg är aningen irrelevant om man säger så;-)

    Men har då aldrig sett en galopphäst bakom en travhäst;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.