Lästa böcker i november

I slutet av oktober tillkännagavs vilka böcker som nominerats till Augustprisets olika klasser, och någon dag senare landade alla de sex nominerade fackböckerna hos mig. Jag har hunnit läsa ett par böcker utöver de nominerade fackböckerna och även de nominerade bidragen till Lilla Augustpriset. De senare är noveller och finns inte på bild, men kan läsas här.

last-i-november

Omdömen om böckerna

I november har jag läst färre lättsamma böcker än normalt och inga barn- och ungdomsböcker. Ingen av böckerna är en sådan som man bara sveps med av, utan alla sätter igång funderingar både under läsningen och efteråt. Jag är glad att jag läst dem. Om du vill läsa mina recensioner klickar du bara på titlarna här nedanför. Flera av böckerna rekommenderar jag verkligen som julklappar, särskilt den fantastiska boken om Arktis, den fungerar att ge till vilken vuxen som helst och jag lovar att den kommer att bli omtyckt.

 

★★★★★
Felix Heintzenberg och Ole Jørgen Liodden, Arktis: Liv i en värld av is och snö

Niklas Orrenius, Skotten i Köpenhamn: Ett reportage om Lars Vilks, extremism och yttrandefrihetens gränser

Frida Wallberg, Alltid lite till: Om att slåss för sitt liv

.

★★★★
Nina Burton, Gutenberggalaxens nova: En essäberättelse om  Erasmus av Rotterdam, humanismen och 1500-talets medierevolution

Max Porter, Sorgen bär fjäderdräkt

.

★★
Charlotta von Zweigbergk, Fattigfällan

.

Under december skall jag läsa böcker som jag inte hunnit med på grund av Augustuppdraget. Litet lättsammare romaner, men även ett par barn- och ungdomsböcker och några historiska faktaböcker. Vad har ni för läsplaner för december? Räknar ni med att hinna läsa böcker för nöjes skull, eller blir det fullt fokus på julförberedelser på all ledig tid?

3 reaktioner till “Lästa böcker i november

    1. Så spännande med eget boende :) Själva flyttmomentet gillar inte jag, men det är kul när allt skall upp på den nya platsen, och man bor in sig och gör den till sin egen. Första natten i nya bostaden är så mysig.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.