Året i bilder – 2016

augustuppdraget-2

Året började med att jag för första gången på många år avgav ett nyårslöfte, att försöka bli klokare. Som ett steg på den vägen bestämde jag mig för att läsa mer av sådant som andra lagt ned tid på, som böcker och bloggar. Det ena ledde till det andra, och under året läste och recenserade jag nästan 70 böcker åt olika förlag och blev även utnämnd till Augustambassadör. Jag vet inte om jag blivit klokare direkt, men det har varit väldigt roligt!
.

morby-sottsruinUnder året var jag med i en väldigt inspirerande fotoutmaning med 366 olika teman. Visserligen brukade jag tänka i bilder och se motiv i stort som smått även tidigare, men nu blev det ännu mer av det. Under början av året lärde Jackie mig några få grunder i Photoshop, då kunde resultaten bli så här olika.
.

bars-5

Som vanligt lagade jag väldigt mycket mat och bakade. Varje år tänker jag att jag inte skall lägga ned lika mycket tid på att laga mat, men varje år hittar jag nya spännande recept som måste testlagas ;)
.

en-till-araucanor

Vi kläckte fram kycklingar i tre omgångar. Bland annat den här lilla Araucanan, som på bilden fortfarande har det extra höljet kvar på näbben som den använde för att picka sig ut genom äggskalet.
.

alla-agg-i-samma-korg
Kycklingar växer upp väldigt snabbt. Araucanan på bilden här ovanför föddes i juni och började värpa någon gång i december, de små turkosa äggen i korgen. Jag som hade som plan att ha fem hönor och en tupp. Nu har vi några fler…
.

guntherskaVi fick ett nytt favoritkonditori/lunchställe i Uppsala – Güntherska hovkonditori & Schweizeri. Väldigt goda bakverk och goda luncher, rekommenderas om ni är i Uppsala.
.

bubbla-2

Vi besökte Wenngarns slott och såg bland annat den här fina Bubblan.
.

augustuppdraget-1

Vi var ju i Stockholm förstås. Den här bilden är från kvällen då de Augustnominerade skulle avslöjas och jag var där för att bevaka och rapportera om eventet.
.

thielska-mall

En ganska kylig dag i mars begav vi oss till Thielska galleriet i Stockholm och till Kaknästornet för en titt ut över staden. Vidare till Mall of Scandinavia, som var väldigt vacker och påkostad och så förbi Arlanda på vägen hem för litet plane spotting.
.

inferno-online-1

En liten inblick i tjejernas cybervärld fick vi när vi besökte Inferno online på Odengatan i Stockholm. Skaparna av det omåttligt populära spelet Star Stable bjöd in till spel, goodie bag och fika i världens största gaming center. Kön med hela familjer i bredd ringlade sig ända från Odenplan till Sveavägen. 3000 besökare kom, men bara 300 kom in, sedan var det fullt. Tur att vi var tidigt på plats.
.star-stable-matildaAtt bli fotad med Star Stables frontperson, Matilda, var stort för en 10- och en 11-åring.
.

dagen-da-mozart-begravdes

Som vanligt kunde vi njuta av vår fantastiska utsikt med soluppgång åt det ena hållet och solnedgång åt det andra. Just den här dagen var dock en väldigt sorglig dag. Vi begravde vår väldigt älskade och personlige katt Mozart.
.

april-glasogon

Jackie fick glasögon och passade ju så bra i dem! Det firades med Dajmstrutar. Jag blev litet avundsjuk på Jackies coola look och bokade tid för att kolla upp min syn jag också. Det slutade med svaga läsglasögon med styrka + 1,0. Jag jobbar vidare på klokheten på två fronter; att bli klokare och att se klokare ut ;)
.

alice-shelly

Fina Alice hade en lång period av ohälsa, men lyckades återhämta sig och är nu ungefär lika frisk och kry som vilken 70-åring som helst! Shelly parades i slutet av året och väntar troligtvis valpar i slutet av januari. Vi är halvfodervärdar till henne, vilket innebär att uppfödaren har rätt till en valpkull innan Shelly är helt vår.
.

gladje

Tjejerna och deras kusin Ida uppträdde med Move2Dance på Stadsteatern i Uppsala. Här laddar de inför avfärd mot Uppsala och den stora showen, där första dansen hade 80-talstema. Vem kunde gissa det… ;)
.

syrenknoppar

Något av det mest positiva med att bo just här, är syrenhäcken som blommar så överdådigt med både vinröda, lila och vita syrener i maj-juni. Vi brukar stanna upp nästan varje morgon på väg till bilen för att insupa och njuta av den underbara doften.
.

spelgladje

Jackie började spela cello, förutom blockflöjt och altflöjt. Bella gick in på sitt fjärde år med tvärflöjt. Det är så härligt när huset fylls av musik!
.

stallgc3a5ngen-2

Vi kanthögg grusgångarna och kärrade ut mer grus.
.

stallgc3a5ngen-3

Det var välbehövligt, och det blev så fint när det var klart, men vad tungt och slitsamt det var! Den här lilla biten av alla våra grusgångar tog det fyra timmar att bli klar med.
.

bad-2

Sommaren innebar bad förstås, bland annat i den lilla insjö som jag brukade gå till för att bada med mina kompisar när jag var barn. Nu är det våra barn som badar där, man blir ju nostalgisk…
.

brollopsdag-3

Vi firade Patriks och min 10-åriga bröllopsdag på Rånäs slott med spabehandling och en fantastiskt god middag. I år firar vi 20 år tillsammans. Ännu fler år tillsammans firade mina föräldrar, i december hade de varit gifta i 50 år. Det är verkligen beundransvärt. Att lyckas med att ge och ta, att kämpa och tillsammans ta sig igenom svårigheter, att älska i nöd och lust. Om Patrik och jag skall kunna fira 50-årig bröllopsdag krävs det att vi blir 86 år gamla.
.

phantom-1

Eftersom man inte får ta bilder under pågående show, får den här bilden på Jackies val av mat på Lilla Hasselbacken symbolisera vår dag i Stockholm och på Cirkus när vi såg the Phantom of the Opera. Det var så mysigt och showen var makalöst bra. Man blir helt uppfylld av musiken och sången, och endorfinerna fullkomligt exploderar i hela kroppen! Missa den inte!
.

skordetid

Vårt vackra Sverige…
.

soluppgang-1

… och en av alla vackra soluppgångar bakom vårt hus…
.

arets-selfie-snapchat

Årets hype blev appen Snapchat som gjorde Bella och mig midsommarfina med kransar i håret ;) Om det inte var för Bella och Jackie skulle jag inte ha en aning om vad som händer i den åldersgruppen, och det är mycket! Det är lätt att tro att det är vuxenvärlden som spelar roll, men det är den värld som barn och ungdomar befinner sig i som skapar framtiden.
.
kollage-jul-1

Det här kollaget får symbolisera alla mysiga besök av och hos släkt och vänner, och alla högtider som vi firat i år. Mer av sådant!
.

rofyllt-1

Jag avrundar med den här bilden, som jag tycker förmedlar den känsla vi haft det här året, av ro och harmoni. Kanske litet för mycket av den varan för min del, eftersom gymmet knappt sett en glimt av mig. Jag hoppas att nästa år blir lika harmoniskt, men kanske litet mer aktivt.

Ett stort varmt tack till alla er som tittat in hos mig under året och skrivit fina kommentarer! Ni gör mitt liv rikare och ni får mig att fundera, utvecklas och att vilja lära mig mer. Jag hoppas att ni alla får ett fantastiskt och spännande 2017, vi ses!

 

16 reaktioner till “Året i bilder – 2016

 1. Vilken härlig årskrönika och vilka fina bilder! Undrar om jag hade tränat mer om en lite söt kisse hade gått över mitt ansikte? Hade inte kunnat bli mindre i alla fall…

  Skrev ner lite svar på dina afrikafrågor på bloggen förresten.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag tror nog att det blir svårare att få till träningen med en katt i rummet, du ser ju, jag avbröt ju till och med träningen för att fota henne för att hon såg så söt och bestämd ut ;) Vad spännande, då skall jag hoppa in till dig och se vad du skrev hos dig!

   Gilla

 2. Vilken fin sammanfattning av ditt fina år! Mycket att glädjas åt! Det viktigaste är ju familjen och hälsan. Jag gillar din blogg, den ger alltid en känsla av lugn och harmoni. Och du är mästare på att arrangera för att få fantastiska foton. Jag ska spara ner några av recepten du lägger ut. Mangosåsen till kycklingen låter spännande bla. Brukar försöka vara duktig på att prova nya recept. Nu har jag inte varit duktig på någonting när allt är jobbigt. Men idag har jag promenerat på förmiddan och ska åka skidor på eftermiddan. Hästen får vila idag. Tusen tack för i år och jag önskar dig ett jättefint 2017!! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att bloggen förmedlar det :) Ja, familjen och hälsan är verkligen det allra viktigaste. Vi har haft ett väldigt bra år i år och jag vet att det inte är något man skall ta för givet, så jag håller tummarna för att vi får ha en sådan tur i år också. Allt har sin tid, det du går igenom nu kräver enorm kraft, styrka och energi, så om andra saker få stå tillbaka under en period är det så det måste vara. Promenad och skidor låter som perfekta aktiviteter på många sätt, inte minst för att rensa tankarna. Hoppas verkligen att det nya året blir betydligt lättsammare för er än förra året! Kram

   Gilla

  1. Tack :)
   Ungefär vid Johannesbergs slott, tvärs över ängarna från 77an, två km från Gottröra. Vi bor mitt ute på landet, men har bara tre mil till Uppsala, sex mil till Stockholm, 3 mil till Norrtälje och 1,5 mil till Arlanda.

   Gilla

 3. Vilken härlig årskrönika med helt fantastiska bilder:-) Gillade krönikan speciellt då den inte direkt var gjord i kronologisk ordning. Åsså har du helt rätt – Jackies glasögon är en absolut höjdare! Perfekt för ansiktsformen – snyggt!
  Har ju sagt det förut, men det tål ju att upprepas – du är en otroligt skicklig fotograf som är lika duktig på att fota människor, landskap, djur eller mat med mera. Fotobloggare är ju ofta aningen nischade, men du och Anita (ni har mycket gemensamt vad gäller fotandet tycker jag) är nog två undantag. Gillas:-)

  PS. Tack för ett toppen avbräck i matlagningsbloggen;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det fick bli en årskrönika i temaform med start med nyårslöftet som präglade hela året. Har aldrig läst så många böcker. Visst är glasögonen perfekta för Jackie :) Hon tyckte att det var jobbigt första dagen i skolan, men då slöt hennes kompis upp och hade glasögon (utan styrka) hon också för att supporta henne, så otroligt fint gjort. Jag tror att det blir färre recept framöver, snart är jag ju klar med utvärderingen av Olgas mat. Men i dag kan det eventuellt komma ett recept på tomat- och linssoppa, vi får se ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.