Söndagens smakbit ur en bra bok v. 1 – Nötskal av Ian McEwan

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

notskal

Trudy är 28 år och höggravid. Hon har ett hemligt och passionerat förhållande med sin svåger, Claude, och tillsammans smider de planer på att röja Trudys man och blivande fader till barnet ur vägen.

Citatet är från sidan 31. Jag tycker att personbeskrivningarna av Trudy och Claude är så välskrivna, utan att använda så många ord får man ändå en tydlig bild av dem.

Han viker prydligt ihop sina kläder och lägger dem på en stol. Hans nakenhet är lika upphetsande som en revisors kostym. Utan en tråd på kroppen rör han sig i sängkammaren, i fonden, mot rampen, medan han skvätter ur sig sin monolog. Pratar om den rosa tvål han fick av sin faster i födelsedagspresent och som han måste gå tillbaka med till affären på Curzon Street, om en dröm han haft som han nästan helt har glömt vad den handlade om, priset på diesel, att det känns som tisdag. Men att det inte är det. Varje tillkämpat nytt ämne tar sig stönande på fötter, vinglar, snubblar över i nästa. Och min mor? På sängen, mellan lakanden, delvis påklädd, hundraprocentigt uppmärksam med hummande instämmanden och medkännande nickar.

Den 18 januari recenserar jag boken här i bloggen, men jag kan redan nu avslöja att det blir idel lovord. Titta gärna in då!

Här finns fler spännande smakbitar ur bra böcker!

32 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 1 – Nötskal av Ian McEwan

 1. Har inte heller läst några böcker av Ian McEwan. Ärligt talat så känner jag inte ens till honom. Den här bokutmaningen är riktigt kul, då jag får både smakbitar och kunskap om för mig nya författare.

  Gillad av 1 person

  1. Det gjorde inte jag heller förrän förra året, men han har skrivit många romaner och även pjäser och barnböcker. Vissa romaner är filmatiserade. Jag var tveksam till hur han skulle få till den här berättelsen, men det gick ju alldeles utmärkt :)
   Visst är det en kul utmaning!

   Gilla

  1. Jag har ju bara läst två böcker av honom, men av de två var den här mest lättläst och lättillgänglig. Domaren startade många tankar om hur man själv skulle agera i samma situation.

   Gilla

  1. Jag läste Domaren och blev alldeles tagen av handlingen. Den baserades på rättsfall, vilket var tydligt i boken och jag gillade det. Den här är mer som en vanlig thriller, men på samma gång litet småmysig. Märkligt. Jag måste försöka bena ut det där tills jag skall skriva recensionen.

   Gilla

   1. Jag gillade också Domaren, intressant bok. Sen har jag läst ett par till som jag gillat och ett par som jag inte fastnade för. Han skriver ganska olika böcker vilket jag tycker är intressant. Denna ska läsas framöver.

    Gillad av 1 person

   2. Spännande att höra! Jag kan som sagt bara jämföra två av hans böcker, men jag blir imponerad av författare som han, som lyckas variera både stil och form.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.