Skip to content

Söndagens smakbit ur en bra bok v. 15 – Där Satan har sin tron

16 april, 2017

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

Det här är första delen i en helt nyutkommen (nyutkommen i Sverige, i Norge kom den ut förra hösten) psykologisk thrillerserie med kriminalinspektör Marian Dahle. Hon får i uppdrag att tillsammans med en pensionerad psykolog återuppta cold casefallet med en sexårig flicka som försvann i Oslo för femton år sedan. Samtidigt sätts en brutal hämndplan i verket. Män blir kidnappade, torterade och mördade.

Vi får väl se om jag klarar att läsa den här boken, med tanke på hur avskyvärda handlingar den tydligen innehåller. Citatet är från sidan 43:

Kunskaper i anatomi var ingenting de behövde i jobbet, men under arbetet med tronen hade han sökt information i gamla tidskrifter. Ändtarmen utgjorde en del av matsmältningssystemet och var mellan tio och femton centimeter lång. Den gastrokoliska reflexen orsakade sammandragningar i magsäcken och tunntarmen. Han hade tillverkat metallföremålet ute i verkstaden, av en gammal stötfångare. Och läderbältet hade ett metallås, så att offret inte kunde ta sig loss.

Min recension kommer på onsdag här i bloggen och på Instagram, om jag klarar att läsa om så vidriga handlingar…

Fler smakbitar ur spännande böcker får du hos Flukten fra virkeligheten

16 kommentarer leave one →
 1. 18 april, 2017 04:36

  Huga! Det var länge sedan jag läste något av Unni Lindell men det är inte så ofta jag läser deckare heller.

  Gilla

 2. 16 april, 2017 09:07

  Har ännu inte läst något av den här författaren. Tack för smakbiten!

  Gilla

 3. 16 april, 2017 08:16

  Låter obehagligt och jag tror inte att det är något för mig. Men tack för smakbiten och det blir kul att se vad du tycker om den så småningom.

  Gilla

 4. 16 april, 2017 05:59

  Oj vad otäckt, läser en hel del deckare men det känns lite som att jag kanske inte skulle våga läsa denna….tack för smakbiten!

  Gilla

 5. Cicilie permalink
  16 april, 2017 05:23

  Takk for smakebiten 🙂

  Gilla

 6. 16 april, 2017 05:18

  Tack för en lite otäck smakbit. Har läst ett par böcker av Lindell och har ett gäng till som väntar på att läsas.

  Gilla

 7. 16 april, 2017 04:43

  verkar lite läskigt, tack för smakbiten!

  Gilla

 8. 16 april, 2017 02:50

  den vågar jag inte läsa, det känner jag. tack för smakebiten!

  Gilla

 9. 16 april, 2017 02:29

  Har läst några böcker av Unni Lundell och aldrig blivit besviken. Av din smakbit att döma skulle jag nog inte bli besviken den här gången heller.

  Gilla

 10. 16 april, 2017 01:41

  Så obehagligt! 😱 Ska bli intressant att läsa din recension sen och se vad du tyckte om den.

  Gilla

 11. 16 april, 2017 09:52

  Illavarslande smakbit…

  Gilla

 12. 16 april, 2017 09:51

  Så det är en ny serie? Jag la undan den här boken tillsvidare, men då kanske jag ska prioritera upp den. Den enda jag läst av Unni Lundell funkade inte riktigt för mig.

  Gilla

 13. 16 april, 2017 09:48

  Så Marian Dahle har fått en egen serie? Tror jag låter bli den. Tålde inte henne i de andra böckerna med Cato Isaksen och jag tror inte jag gillar henne bättre ensam 🙂

  Gilla

 14. 16 april, 2017 09:36

  Psykologiska thrillers lockar, men absolut inte när det finns en detaljerad beskriven tortyr i handlingen (om man blir förvarnad om det – så tack för varningen!), såna brukar jag försöka undvika. Jag klarar det inte alltid, lite överkänslig ibland för allt rått brutalt våld… (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Gilla

 15. 16 april, 2017 09:25

  Otäck – och inget för mig – men Tack för smakbiten ändå 🙂

  Gilla

 16. 16 april, 2017 08:22

  Låter otäck. Men intressant titel. Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: