Söndagens smakbit ur en bra bok v. 15 – Där Satan har sin tron

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

Det här är första delen i en helt nyutkommen (nyutkommen i Sverige, i Norge kom den ut förra hösten) psykologisk thrillerserie med kriminalinspektör Marian Dahle. Hon får i uppdrag att tillsammans med en pensionerad psykolog återuppta cold casefallet med en sexårig flicka som försvann i Oslo för femton år sedan. Samtidigt sätts en brutal hämndplan i verket. Män blir kidnappade, torterade och mördade.

Vi får väl se om jag klarar att läsa den här boken, med tanke på hur avskyvärda handlingar den tydligen innehåller. Citatet är från sidan 43:

Kunskaper i anatomi var ingenting de behövde i jobbet, men under arbetet med tronen hade han sökt information i gamla tidskrifter. Ändtarmen utgjorde en del av matsmältningssystemet och var mellan tio och femton centimeter lång. Den gastrokoliska reflexen orsakade sammandragningar i magsäcken och tunntarmen. Han hade tillverkat metallföremålet ute i verkstaden, av en gammal stötfångare. Och läderbältet hade ett metallås, så att offret inte kunde ta sig loss.

Min recension kommer på onsdag här i bloggen och på Instagram, om jag klarar att läsa om så vidriga handlingar…

Fler smakbitar ur spännande böcker får du hos Flukten fra virkeligheten

16 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok v. 15 – Där Satan har sin tron

  1. Har läst några böcker av Unni Lundell och aldrig blivit besviken. Av din smakbit att döma skulle jag nog inte bli besviken den här gången heller.

    Gilla

  2. Så Marian Dahle har fått en egen serie? Tror jag låter bli den. Tålde inte henne i de andra böckerna med Cato Isaksen och jag tror inte jag gillar henne bättre ensam :)

    Gilla

  3. Psykologiska thrillers lockar, men absolut inte när det finns en detaljerad beskriven tortyr i handlingen (om man blir förvarnad om det – så tack för varningen!), såna brukar jag försöka undvika. Jag klarar det inte alltid, lite överkänslig ibland för allt rått brutalt våld… (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.