Skip to content

Min bästa och min sämsta läsmånad

19 maj, 2017

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vilken är din sämsta läsmånad och varför tror du att det är så?

Både Mias Bokhörna och Annikas litteratur- och kulturblogg ställer frågan: Vad läser du just nu?

Jag har nästan läst ut den enormt starka och viktiga Ärren vi bär av Caroline Engvall, recension kommer under dagen. Nästa bok i min trave för maj blir någon av de här. Tretton dagar kvar av månaden och minst sju böcker kvar att hinna läsa innan månaden är slut. Lyckas jag med det blir det här min mest effektiva/febrila läsmånad hittills.

Jag började registrera de böcker jag läser förra året, så att dra någon generell slutsats om hur jag läser går inte. Det man kan se är att jag läste 7-8 böcker per månad, med en topp i september då jag läste tretton böcker. Sämst läsmånad förra året var december, då läste jag en enda bok. Jag var ganska mätt på böcker och recensioner, och det kommer inte heller så många nya böcker att bli nyfiken på i december, så jag ägnade mig åt julförberedelser och andra aktiviteter. I år tror jag att juli blir min sämsta läsmånad. Då kommer vi att vara lediga hela familjen och ett par veckor på resande fot. Jag gissar att jag kommer att prioritera att umgås och att ta del av kultur och historia i andra former än böcker, som besök av franska slott och andra historiska platser.

Fler som berättar om sin sämsta läsmånad och vad de läser just nu hittar du hos Mias bokhörna, klicka gärna in och var med du också! Hos Annikas litteratur- och kulturbogg berättar vi också vad vi läser just nu, klicka in och var med!

16 kommentarer leave one →
 1. 21 maj, 2017 09:20

  Ärren vi bär har jag sett lite här och var och blivit ganska nyfiken på.

  Gilla

 2. 21 maj, 2017 09:07

  Juli brukar inte vara så himla bra heller för då brukar man vara med familjen om vi åker någonstans får vi se.

  Gilla

 3. 20 maj, 2017 05:40

  Wow, franska slott!

  Gilla

 4. 20 maj, 2017 02:28

  Jag läser ganska jämnt över året men det blir förstås en del dippar pga jobb, att jag gör annat, semester och lite sisådär. Tar alltid med mig och köper flest böcker när jag har semester men det är mycket annat en vill göra då så läsningen kan det bli nån dipp med. 😉

  Gilla

 5. 20 maj, 2017 09:15

  Sen beror det ju också lite på hur tjocka eller avancerade böckerna är förstås. En del böcker måste få ta tid. 😉
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Gilla

 6. 20 maj, 2017 07:18

  Den där dillonboken har jag inte ens sätt, spännande. Får ta ikapp de andra först bara 😉

  Gilla

 7. 19 maj, 2017 08:27

  Alex ser jag framemot att läsa!

  Gilla

 8. 19 maj, 2017 08:06

  Jag tror alltid att jag ska hinna läsa så mycket på sommaren, men i praktiken så händer det så mycket annat att jag sällan hinner läsa mera än en bråkdel av den trave jag plockar med mig till stugan… Det ska ju fixas mat och umgås också 🙂

  Gilla

 9. 19 maj, 2017 07:57

  Kan väl säga som så – sommaren är min bästa läsperiod, medan vintern är min sämsta. Nu under fem veckors semester har jag läst en enda bok. Hade tagit med mig sju(!!!) stycken…

  Gilla

 10. 19 maj, 2017 06:32

  Har precis börjat läsa Ärren vi bär och den verkar både spännande och ruggigt hemsk.

  Gilla

 11. 19 maj, 2017 03:52

  Ärren vi bär är verkligen en viktig bok.

  Gilla

 12. 19 maj, 2017 10:19

  Är hela familjen lediga samtidigt blir det klart mindre lästid!

  Gilla

 13. 19 maj, 2017 09:35

  När man är ute och reser så känns det nog mer naturligt att se sig omkring och umgås med resesällskap än att sitta med näsan i en bok 🙂

  Gilla

 14. 19 maj, 2017 09:29

  juli är definitivt min sämsta läsmånad. för det mesta

  Gilla

 15. 19 maj, 2017 08:16

  Tycker också det är svårt att hinna läsa så mycket i december, på sommaren däremot brukar jag hinna läsa lite mer. Ärren vi bär en bok som jag skulle vilja läsa, men jag tror det är jobbig läsning,

  Gilla

 16. 19 maj, 2017 07:59

  december kan bli tufft att hinna med allt, men den 25:e sitter jag gärna med en bok 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: