Dolda budskap (46/365)

Förra helgen lagade jag mat och bakade på franskt tema, och jag hade bland annat bakat den här pajen i trikolorens färger. Här kan man verkligen tala om dolda budskap, eftersom de franska färgerna rymmer de kraftfulla slagorden frihet, jämlikhet och broderskap.

Nu har ju värmen och solljuset äntligen visat sig, men förra veckan var det fortfarande ganska mulet och det var svårt att få till bra foton inomhus. Jag valde till slut att fota på köksbänken i köket framför ett stort fönster med mycket ljusinsläpp. Jag gillar när det händer mer i bilden än det man först tänker på, så för bildens skull fick en kopp Néspresso och vår nya (franska) vattenkokare vara med på bilden i bakgrunden. Det är svårt att göra matbilder och stilleben spännande, men med några bär i framkant, oskarp bakgrund och litet snett vinklat foto blev fotot mindre platt.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

7 reaktioner till “Dolda budskap (46/365)

  1. Oj, vilken klurig och bra uttänkt lösning på temat. Plus väldigt snyggt fotograferat. Gillar den diffusa bakgrunden som bara kan anas och den fina skärpan och skarpa färgen på hallonen. Snyggt också med bären utanför och lite av mjölet som ”råkat” hamna bredvid. Sen är det roligt och uppskattat också tycker jag att du skriver om hur du tänkte när du tog bilden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.