Grodperspektiv (79/365)

Det där med räta linjer när man fotar byggnader som är betydligt högre än man själv, det är väldigt svårt att få till tycker jag. Går det ens..?

Här tycker jag att det är ok att alla byggnaderna ser ut att luta inåt, eftersom det är en detaljbild och jag inte vill visa hur det faktiskt ser ut, utan är mer intresserad av ljuset och den litet pampiga effekten. Men jag brukar riva mitt hår över motiv jag fotat, där en vägg blir rak och fin i bilden, men då lutar istället alla de andra. Det är ju inte så ofta som man hamnar i rätt höjd i förhållande till byggnader, och dessutom på rätt avstånd. Oftast är man alldeles för nära, eftersom byggnader ofta står så tätt.

Finns det egentligen några riktlinjer för vad man kan tänka på när man fotar byggnader? Jag tar tacksamt emot råd.

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

8 reaktioner till “Grodperspektiv (79/365)

 1. Det är en stor utmaning att fota hus och byggnader, men du har lyckats bra och bilden lyfter fram det du vill visa. Dessutom är den skarp rakt igenom och det får du extra plus i kanten för. :)

  Gilla

 2. Nä, det är verkligen inte lätt att få till det rakt. De enda tipsen jag har att ge är att använda de hjälpmedel som finns i speciellt Lightroom. De är toppen! Och när du rätar en bild själv ska du se till att få den mittersta linjen så rak som möjligt.

  Men jag gillar din bild för den får mig att känna mig väldigt liten och det passar perfekt till temat!

  Gillad av 1 person

 3. Svårt med hus men jag tycker din bild är fin och du har lyckats väldigt bra. Bra jobbat ! Gillar ljus/skuggorna på fasaderna och ljuset överhuvud taget i bilden. Fina färger. Jag brukar gnugga mina ”geniknölar” rätt rejält innan jag får mina husbilder hyggliga och det är inte helt lätt. Ett väldigt bra och trevligt val på temat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.