Bakom din rygg, av Sofie Sarenbrant

Bakom din rygg är första delen i en planerad trilogi. Det är ett psykologiskt triangeldrama med de klassiska ingredienserna rivalitet, hemligheter och lögner.

Berättelsen utspelar sig på Stefanos trendiga och välrenommerade frisersalong på Östermalm i Stockholm. Allt fungerade bra och relationen mellan Stefano och Jenny, som arbetar på salongen, hade möjligheter att bli någonting mer. Så dyker plötsligt Angelica upp som ny frisör på salongen och relationen mellan Stefano och Jenny förändras. Stefano är som förhäxad av den vackra och mystiska frisören som smidigt undviker att prata om sig själv och sitt förflutna. Angelica blir omedelbart populär även hos kunderna, så till den grad att de lämnar Jenny för Angelica som frisör istället. Stämningen på salongen är minst sagt spänd. När kunder med koppling till frisersalongen hittas mördade triggas stämningen upp.

Det här är en väldigt lättläst bok med korta kapitel. Författaren berättar omväxlande ur var och en av de olika frisörernas perspektiv, vilket gör att man som läsare hela tiden har klart för sig vad de olika personerna gör och tänker. Det blir litet för övertydligt för min smak. Samma sak gäller språket. Det är explicit och lämnar inte mycket öppet för läsaren att själv komma till egna slutsatser. Om någon är nervös är det klart uttalat. Det är samtidigt väldigt underhållande läsning, framför allt intrigerna mellan de rivaliserande frisörerna. Jag fastnade helt i berättelsen och läste ut den i ett enda svep.

.
Mitt betyg: 3/5

.
Antal sidor: 393
Serie: Detta är del 1 i en planerad trilogi
Utgivningsdatum: 2017-05-22
Formgivning: Maria Sundberg
Förlag: Bookmark
ISBN: 9789188171108
Finns att beställa hos bland andra Bokus och Adlibris

 

Här är andra som skrivit om boken: Johannas deckarhörna, Mysterierna, Boklysten, Midnattsord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.