Helgfrågan v 25 – Tröglästa böcker och midsommarfirande

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vad gör du när du råkar ut för en trögläst bok? Gärna exempel på en sådan. Bonusfråga: Hur firar du midsommar? 

I regel tvingar jag mig igenom de böcker jag har påbörjat. Men det har hänt att jag lagt en bok helt åt sidan för att aldrig återvända till den. Det hände med den här boken. Jag läste ganska långt i den, i förhoppning om att det skulle vända och bli bättre. Jag är en obotlig optimist, men i det fallet hjälpte det inte, boken blev verkligen inte bättre. Trots att jag gav boken betyget 1/5 (den enda bok som fått så lågt betyg av mig) skickade förlaget nästa del också i serien, vilken jag inte hade bett om och inte heller har läst, av ganska uppenbara skäl.

Oftast har det lönat sig att hålla ut, även om det börjar trögt. Jag tyckte till exempel att Björnstad var ganska seg de första sjuttio sidorna, men sedan tog den fart och den boken visade sig bli en av de allra bästa böcker jag läste förra året.

Mia undrar också hur vi firar midsommar. Det är något märkligt med just midsommar i vår familj. Julfeeling har jag redan i september och i vår familj går vi all in när det nalkas jul. Även till påsk samlas vi stora delar av släkten. Men när det gäller midsommar börjar vi tappa traditionerna, midsommaren passerar förbi betydligt mer obemärkt numera.

Midsommar 2012

Vi har haft som tradition att fira midsommar på en stor äng bakom vår sockenkyrka. Barnen är med och klär midsommarstången, vi dansar runt midsommarstången, har picknick, tar lotter och kastar pil och så finns det en fiskdamm. Midsommaraftonens kväll har vi flera gånger varit hos min bror med familj, där vi helgrillat vildsvin och haft lagtävling i paintball, luftpistolskytte, fyrhjulingskörning mellan koner, minigolf, pilkastning och klurig tipspromenad. Jättekul alltsammans.

På senare år har barnen tappat intresset för fiskdamm och dans kring midsommarstången, och vi har tyckt att det är skönast att vara hemma på kvällen. I år skall vi prova en ny variant av midsommarfirande och åka till ett slott i närheten där de har midsommarlunch och trubadur, sedan får vi se hur kvällen blir.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

13 reaktioner till “Helgfrågan v 25 – Tröglästa böcker och midsommarfirande

 1. Jag längtar tills mina barn är lite större då man kan ha mer aktiviteter än att sova middag och gå hem tidigt och natta barn. Kunna spela spel ute och inne och kanske dra ihop släkten lite mer :)

  Gilla

 2. Björnstad är ju också en av mina favoriter som du vet. Å Calendar girl är ju inte ”min genre” om man säger så.

  Ja, inte hoppar vi runt stången längre heller, men traditionell mat och dryck blir det allt. Hoppas ert midsommarfirande på ett slott blev en succé. Personligen har jag otroligt svårt för trubadurer…

  Gilla

 3. jag vill inte påstå att jag lämnar många böcker oavslutade, men det händer och av olika skäl, förstås. sill, nypotatis och jordgubbar är viktigast på midsommarafton nu när barnen är utflugna och barnbarnen inte kommer förrän på söndag. trevlig midsommar!

  Gilla

 4. Jag tyckte också att Björnstad var trög i början, men min början var nog mycket längre än din. ;) Sen blev den bättre, och väldigt viktig men den tröga början och all hockey gjorde att den bara blev medel för mig. Annars brukar jag gilla Backmans böcker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.