Populära författare i min bokhylla

Den här veckan är ämnet för bokbloggsjerkan i Annikas litteratur- och kulturblogg följande: Vilken författare förekommer mest i din bokhylla?

Läser jag för många böcker i samma stil är risken stor att jag ledsnar. Det krävs att författarna lyckas variera sig från bok till bok om de skall behålla mitt intresse, vilket kanske förklarar att jag inte har så många böcker av samma författare i våra bokhyllor. En författare som jag inte ledsnar på är Per Anders Fogelström.

Att det finns många böcker av en viss författare i våra bokhyllor behöver inte betyda att det är en favoritförfattare. Den här traven skulle kastas när min farmor gick bort, så självklart tog jag hand om den. Man kan inte kasta böcker, och absolut inte så här gamla, fina böcker. Jag har bara läst enstaka böcker av Selma Lagerlöf, mest för att jag hela tiden dras till nyutkomna böcker, men de skall läsas framöver.

I vissa fall vill man att bokserier skall fortsätta för evigt, och när de slutar saknar man de fiktiva personerna som om de vore verkliga människor. Så var det med Kulla-Gulla. Jag läste serien som barn och älskade den. För något år sedan såg jag den på Bokbörsen och köpte hela den vackra serien. Snart skall jag läsa den igen, nu med vuxna ögon och andra perspektiv, men tills dess är jag bara glad att se hela serien stå där i bokhyllan.

Länkar till fler som diskuterar samma ämne finns hos Annikas litteratur- och kulturblogg! Titta gärna in där och var med själv också.

13 reaktioner till “Populära författare i min bokhylla

 1. Jag läste om hela Kulla-Gulla serien för något år sedan och den står sig faktiskt. Även om man inte kan låta bli att stoppa in sina egna små i sammanhanget och då gör det lite ont i hjärtat. Allt var inte bättre förr.

  Gillad av 1 person

  1. Jag förstod nästan att Kulla-Gulla skulle vara bra även nu i vuxen ålder. Som vuxen skall det bli intressant med allt runt omkring också, det tidstypiska. Usch nej, allt var verkligen inte bättre förr.

   Gillad av 1 person

  1. Det är ofta så vackert med gamla böcker. Jag tycker om att läsa dem också, det ålderdomliga språket som jag tycker känns närmare själva historierna än moderna omarbetningar.

   Gilla

   1. Ja, för mig med. Var de som verkligen fick mig att älska att läsa. Skulle väldigt gärna läsa om dem, men är rädd att de inte håller måttet och att jag förstör minnet av dem istället.

    Gillad av 1 person

   2. Jag har tänkt samma sak, men jag tror att sannolikheten för att man förstör ett fint minne är ganska stor. Den känslan man hade för vissa böcker då tror jag inte att jag har längre. Vad trist att inse det :o Det har väl att göra med att man har läst så väldigt många böcker nu och inte imponeras lika lätt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.