Om att läsa under midsommarhelgen

Midsommarutmaningen hos Mias Bokhörna är över för detta år. Eftersom ingenting har hänt med min läsning sedan jag lade upp ett halvtidsinlägg, så kommer en litet redigerad version av samma inlägg här.

Jag har läst 31 sidor i den här boken, det är allt jag hunnit med under fyra dagar. Man kan knappt tro att det är möjligt att läsa så litet när man bestämt sig för att vara med i en läsutmaning, men tydligen går det utmärkt. Men det gör ingenting, det är självvalt. Jag har bara trevliga skäl till att inte ha hunnit.

Vi har firat midsommar, först med fika vid Wenngarns slott. Om ni undrar vad Isabella gör, så fotar hon en bok… Sådan mamma, sådan dotter… ;-) Sedan åkte vi till vår vanliga plats för midsommarfirande i Gottröra. Där var det som alltid gemytlig och mysig stämning. Kvällen avslutades med god mat under våra lönnar, Jackie och jag inlindade i filtar. Det började blåsa på kvällen och på natten kom regnet. Men hela midsommarafton kunde vi vara utomhus i solskenet, det får man vara nöjd med. Klassiskt svenskt midsommarväder!

Jag har påbörjat den långa processen med inridning av vår unghäst. Hon har levt mer eller mindre som en vildhäst, och det visade hon i dag när hon fick träffa mammas häst. Leistra skriade högt och slog med frambenen. Isabella var med och hennes hjärta stannade nästan sade hon. Hon har bara umgåtts med ridskolehästar, nu fick hon se hur hästar kan vara när de är unga, pigga och levnadsglada. Själv kände jag ett lyckorus i kroppen när jag insåg vilka fina benlyft Leistra kommer att ha när hon töltar ♥

Leistras energiexplosion väckte upp den här sega tanten och gav mig också energi, så jag bara måste prova om bettet som jag har skulle passa henne. Jag satte på henne träns med bett och allt, och hon accepterade utan minsta problem. Isabella hämtade gräs som Leistra fick äta med bettet i munnen, så att hon skulle få en positiv uppfattning av det här med bett. Jag hade glömt hur spännande det är med unghästar, och jag hade glömt hur roligt det är med sådana här äventyr!

I kväll blir det glass med jordgubbar igen och kanske, kanske har jag energi kvar till litet läsning.

Hur det har gått för alla andra kan ni läsa om här.

 

22 reaktioner till “Om att läsa under midsommarhelgen

 1. Ja så klart undrar jag ju om du verkligen hade energi kvar att läsa och om boken är bra, men det får jag veta i sinom tid. Jag har ju sett ridskolehästar mestadels men även lite mer energihästar när jag var i stallet och arbetstränade. Det var en unghäst där som de började rida in också. Det var allt en liten vild en.

  Låter som ni haft en bra Midsommar och det är härligt.

  Gillad av 1 person

 2. Vilket härligt inlägg med hela familjen samlad. Bella, visst tränar hon balett/dans!? Det syns:-) Dessutom håller döttrarna på att växa om sin mor ser jag;-)

  Är ingen hästmänniska, men förstår din entusiasm med inridningen av Leistra. Du lär nog lyckas med det med. Du kan ju det mesta:-)

  Förstår att böcker får vänta. I ditt fall är det ju en vintersysselsättning, medan jag är en nästan renodlad sommarläsare på balkongen;-)

  Sista bilden är enastående!

  Gillad av 1 person

  1. Tack, du är rolig du :) Japp, det stämmer, både att tjejerna växer om mig och att de dansar. Dock inte balett, utan showjazz och hip hop/street, men med inslag från balett.

   Gilla

  1. Tack så mycket! Jag hade nästan glömt hur det är att börja från början med en häst, men det är väldigt roligt och det ger så mycket adrenalin och positiv energi. Men jag är trött efter varje tillfälle när vi tränat, trots att det bara är markarbete än så länge ;-)

   Gilla

 3. Åh vilken spännande tid som ligger framför er med inridningen! Det kommer säkert att gå superbra, men det krävs mycket tålamod och styrka. Styrkan framförallt i psyket då, och det har ju med det där berömda tålamodet att göra :-)

  Underbara bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Helt sant, det är tålamodsprövande och kräver mental styrka. Och mod, insåg jag i dag. Unghästar är så långt från robotar man kan komma, och de gör inte det man förväntar sig i alla lägen. Såg att ni kommit hem nu, skall uppdatera mig och läsa inläggen litet senare i kväll :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.