Skip to content

Årets tio hittills bästa böcker

27 juni, 2017

Temat för den här veckans Top Ten Tuesdag är: Best Books We’ve Read So Far in 2017

De böcker som gjort störst intryck på mig i år är dessa tio, utan rangordning. De är alla väldigt välskrivna och en ren njutning att läsa. En av dem tror jag kommer att nomineras till Augustpriset i år. Den håller en kvalitetsnivå som jag tycker att få svenska romaner kan mäta sig med.

Precis utanför de tio kommer Pierre Lemaitres väskrivna psykologiska thriller, Alex

 

Har ni någon eller några favoriter bland böcker ni har läst hittills i år? Berätta gärna i kommentarsfältet!

 

17 kommentarer leave one →
 1. 29 juni, 2017 02:39

  Har inte läst så mycket som jag skulle ha velat i år tyvärr. Men en favorit tror jag blir biografin om Mary Pickfords liv som ja läser jus t nu 🙂

  Gilla

 2. 28 juni, 2017 11:18

  Inte läst någon av titlarna du nämner, men det finns många som jag är nyfiken på. Problemet med får och getter; De kommer att drunkna i sina mödrars tårar; Mödrarnas söndag; 1984…

  Gilla

 3. 28 juni, 2017 07:18

  Jag är lite off med mitt läsande just nu. Senaste boken (som jag inte ens minns vilken det var?) läste jag så hackigt så jag fattade ingenting. Kan dock inte skylla boken för det, helt mitt eget fel 🙂

  Av dom där böckerna du visar har jag bara läst Schulmans bok. Jag minns att jag tyckte att den var väldigt självutlämnande…

  Liked by 1 person

  • 28 juni, 2017 07:51

   Jag har också haft perioder, årslånga, då jag inte läst alls av olika anledningar. Jag har varit inne i ett rejält flow under ett år, men nu har det tagit litet stopp i och med värmen och utomhusliv. Schulmans bok var minst sagt självutlämnande. Jag tror att han behövde bearbeta det han varit med om, och jag hoppas att andra som vuxit upp i dysfunktionella familjer kan få stöd i hans bok.

   Gilla

 4. 27 juni, 2017 09:09

  Visst ja, drygt halva året har ju gått… Har inte läst någon av böckerna du visar. Å jag har en känsla av att mitt ”balkongläsande” är hämmat av 15-18 graders lufttemperatur. Så himla snöpligt, då jag älskar att sitta på balkongen sent på kvällarna och läsa. Men det är inte samma sak med vinterjacka på liksom;-)

  Gilla

 5. 27 juni, 2017 06:35

  Lucy Barton hade jag också med. Yaa Gyasi håller jag på att läsa nu. Graham Swift var jag inte odelat förtjust i. får och bet – boken blir jag nyfiken på

  Liked by 1 person

  • 27 juni, 2017 06:45

   Mödrarnas söndag hade sina sämre sidor. Jag tyckte i början att det var osannolikt att en ung kvinna skulle ha sådana funderingar som hon hade och att det i mina ögon var mest sannolikt att författaren själv var fixerad vid vissa sexuella aspekter. Jag höll nästan på att sluta läsa boken just av den anledningen. Men som tur var avtog det där ältandet som författaren ägnade sig åt i sovrumsavsnittet.

   Gilla

 6. 27 juni, 2017 06:24

  Problemet med får och getter hamnade också på min lista. Hetta och Mödrarnas söndag ligger i läshögen 😉 1984 måste jag läsa någon gång….

  Liked by 1 person

  • 27 juni, 2017 06:40

   Spännande att se vad du kommer att tycka om Hetta och Mödrarnas söndag. Särskilt den senare verkar det som om man antingen tycker väldigt mycket om eller inte alls, att döma av det jag läst hos andra som bloggat om den. Det kan ta emot att läsa en dystopi som 1984, men det var värt det.

   Gilla

 7. 27 juni, 2017 05:27

  Men alltså, nu får du sluta skriva om den där får och get-boken 😉 Såg att den kommer i pocket i höst, kanske får jag köpa den då.

  Liked by 1 person

  • 27 juni, 2017 05:32

   Ha ha :)) Det tycker jag absolut att du skall göra. Man kan bli litet tveksam till titeln, men när man läst en liten bit in i boken så inser man hur fullkomligt lysande titeln är. Jag skriver litet om det i min recension, om du vill få en liten hint.

   Gilla

 8. 27 juni, 2017 04:46

  Jag har bara läst en av dem, 1984. Hetta väntar på att bli läst 🙂

  Liked by 1 person

  • 27 juni, 2017 05:31

   Jag är väldigt glad att jag tog tag i hyllvärmaren 1984, den var omtumlande. Hetta är väldigt bra den också, men på ett annat sätt såklart. Den var en ren njutning att läsa, 1984 kunde vara ganska plågsam bitvis, eller vad tyckte du?

   Gilla

   • 27 juni, 2017 06:12

    Det är så länge sedan jag läste 1984. I sena tonåren och jag minns att tyckte den var så där fantastiskt hemsk och att jag inte riktigt förstod allt – hehe! Det skulle vara roligt att läsa om den nu. Inte för att jag kanske fattar så mycket mer, men för att jag nu förhoppningsvis har fått andra perspektiv på livet.

    Liked by 1 person

   • 27 juni, 2017 06:21

    Jag läste den också i sena tonåren och upplevde den precis som du, och jag tror inte att jag förstod allt. En fördel med att bli äldre, man förstår faktiskt litet mer, i alla fall när det gäller boken 1984 😉 Den är inte svår att förstå alls, men den är så enormt grå och dyster inledningsvis att jag fick kämpa litet för att ta mig igenom, men sedan var jag fast.

    Liked by 2 people

 9. 27 juni, 2017 02:24

  Hetta ska jag nog läsa snart! 🙂

  Liked by 1 person

  • 27 juni, 2017 05:29

   Jag tyckte väldigt mycket om den och ser redan fram emot andra delen i serien 🙂 Hoppas att du också gillar den!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: