Lästa böcker i juni och månadens bästa

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I juni var min favorit: Glöm mig, av Alex Schulman. En författare som jag inte läst något av tidigare, men som jag insåg väckte upprörda känslor hos många.

Jag har fortfarande ingen uppfattning om Alex Schulman som person, men att han kan skriva är det inget snack om. Glöm mig är en personlig, men samtidigt en väldigt allmängiltigt viktig bok. Jag förmodar att den är unik i sitt slag i det att den skildrar medberoende då en man är den som är utsatt och offer i relationen. Jag tror att många som levt och/eller lever i dysfunktionella förhållanden kan känna ett stöd i Schulmans bok, i vetskapen att de inte är ensamma om liknande upplevelser.

Fyra böcker lästa, jämfört med tolv eller fler som jag planerat, så kan det gå. Det är svårt att få till lästid när sommaren kommer, umgänget med andra trappas upp och man är mer utomhus, åtminstone jag. Att jag bestämde mig för att lägga undan mobiltelefonen, och verkligen ta tillvara på alla stunder när jag väntar på barnen på deras aktiviteter, var tydligen ett bra beslut. Under terminerna läser jag tre gånger så många böcker. Där ser man hur mycket tid man faktiskt har till vettiga saker, om man tar tillvara på all tid som vi tror är dötid.

Klicka på titlarna här nedanför så länkas ni till mina recensioner.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Alex Schulman, Glöm mig
Pierre Lemaitre, Alex

★★★★
Emily Fridlund, Vargarnas historia

★★★
Sofie Sarenbrant, Bakom din rygg


Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under juli? Själv skall jag läsa några böcker med franskt tema, för att bygga upp stämningen inför vår Frankrikeresa. Och så vill jag läsa Jenny Colgans nya bok; Den lilla bokhandeln runt hörnet. Alla böcker utöver dem ser jag som en bonus, eftersom jag gissar att det blir väldigt litet läst i juli också.

 

7 reaktioner till “Lästa böcker i juni och månadens bästa

    1. Man förlorar enormt mycket kvalitetstid på att surfa runt med mobiltelefonen, det insåg jag när jag lade undan den. Jag skulle kunna minska ned ännu mer, men jag vet inte om jag vill lägga bort den helt. Samtidigt har kostnaderna för telefoni ökat väldigt mycket för oss jämfört med när vi hade bara datorer, tv och modem, så det är en tanke värd att fundera på.

      Gilla

  1. Här har inte varit något uteväder på länge nu, men det brukar ändå bli mindre läst på sommaren. Fyra böcker är ju ändå fler än vad många läser under hela sitt liv…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.