Skip to content

Nyfiken på

4 augusti, 2017

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Finns det någon bok du sett på bloggar eller Instagram på sista tiden som du blivit nyfiken på? Hon lottar dessutom ut Rebecka Edgren Aldéns sprillans nya bok, Och blomstren dö, bland dem som deltar i Helgfrågan och tipsar om utlottningen, så nu gör jag det 🙂

Jag har visserligen varit nyfiken på de här två böckerna ända sedan jag såg att de skulle ges ut, men nu har nyfikenheten stegrats i takt med att jag ser dem i inlägg på Instagram. Arundhati Roys förra bok var enastående, så jag har höga förväntningar på hennes uppföljare. Och det räcker med att läsa baksidestexten på Den underjordiska järnvägen för att fånga mitt intresse.
.

Bonusfråga: Har du någon ägodel som du håller extra kär? De ägodelar som betyder mest är våra fotografier. Men i det korta perspektivet är min nya mugg mig väldigt kär också 🙂 Jag älskar fåglar av alla de slag, och en av favoriterna är Lunnefågeln. Jag har ännu inte mött någon i verkligheten, men ett av mina drömresmål är till Skottland, Irland, Norge eller Island, där det finns Lunnefågelkolonier.
.
.
Som 10-11-åring läste jag de här böckerna, och älskade dem. Inte minst för papegojan Kiki och för Lunnefåglarna i Äventyrens hav. Jag kan inte skiljas från dem, trots att ingen läser dem och de är slitna. Omslagen är underbara!
.
Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

20 kommentarer leave one →
 1. 7 augusti, 2017 06:01

  Är väldigt nyfiken på Den underjordiska järnvägen. Höll i den i dag i bokaffären men fick motstå att köpa den då det var nya kläder till dottern som skulle inhandlas den här gången.
  Men kanske nästa månad 🙂

  Liked by 1 person

  • 8 augusti, 2017 06:05

   Ja, nu är det dags för inköp av kläder inför skolstarten igen. Tack för påminnelsen, det får bli den här dagens projekt, att gå igenom våra tjejers garderober och se om något behöver rensas ut och fyllas på.

   Gilla

 2. 6 augusti, 2017 05:54

  Fin mugg då har du väl läsa böckerna av Jenny Colgan och bagerier där har en liten lunnefågel en stor roll.

  Liked by 1 person

  • 6 augusti, 2017 05:56

   Tack 🙂 Jag har tre av böckerna hemma, men har inte hunnit läsa någon än. Däremot blev jag lunnefågelfrälst redan som 10-åring, när jag läste Äventyrens hav och lunnefåglar fanns med både på omslaget och i boken. Jösses vad jag älskade den boken 🙂

   Gilla

 3. 5 augusti, 2017 06:27

  Arundhati Roy tänker jag också läsa. lunnefåglar är verkligen fina

  Liked by 1 person

 4. 5 augusti, 2017 01:52

  Arundathi Roys bok står på måstelistan. Jag älskade hennes förra bok!

  Liked by 1 person

 5. 5 augusti, 2017 12:13

  Underbart mugg! Vill haaaaaa själv! 😀
  Ja, foton är ju väldigt betydelsefulla 🙂

  Liked by 1 person

  • 5 augusti, 2017 12:36

   Visst är den fin 🙂 Jag såg den bland många andra muggar i ett fönster på ett café. Självklart gick vi in och både fikade och köpte muggar, bara en till mig men två till våra djur- och husvakter också. Jag ångrar att jag inte köpte fler, de var sååå fina allihop.

   Liked by 1 person

 6. 5 augusti, 2017 09:38

  Oj jag måste kanske ge Arundathi Roy en ny chans. Kroknade i hennes hyllade debut. Fin kaffemugg!

  Liked by 1 person

  • 5 augusti, 2017 06:20

   Jag läste hennes debutroman när den kom ut för tjugo år sedan, så jag minns inte om det tog tid att komma in i den eller inte. Bara att mitt bestående intryck är att den var enormt läsvärd. Gripande. Visst är muggen fin 🙂 Det fanns fler som jag hade velat ha, men jag valde den jag fastnade för allra mest.

   Gilla

 7. 5 augusti, 2017 07:58

  Den underjordiska järnvägen är jag också nyfiken på.

  Liked by 1 person

  • 5 augusti, 2017 06:21

   När jag läste om den så fick jag direkt en känsla av att den måste vara intressant. Jag hoppas hinna läsa den nu under hösten.

   Liked by 1 person

 8. 5 augusti, 2017 04:49

  Två böcker som jag nu blir tvungen att kolla upp! 🙂 Läst en bok av Arundhati Roy tidigare.
  (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

  • 5 augusti, 2017 06:24

   Arundhati Roy har skrivit många olika saker, framför allt vetenskapliga texter tror jag, men bara en roman tidigare, De små tingens gud. Den vann väl dessutom Man Booker Prize det året den kom, om jag minns rätt. Därför är väl haussen så stor nu, men jag gissar att haussen är berättigad och kommer att läsa 🙂

   Gilla

 9. 4 augusti, 2017 07:26

  Just foton är ju väldigt speciella. Fin mugg det där 🙂

  Liked by 1 person

 10. 4 augusti, 2017 10:00

  jo, tänk när datorn kraschade…. men fotona räddades! 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: