Lästa böcker i juli och månadens bästa

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I juli läste jag inte många böcker, men de jag läste var väldigt, väldigt bra. Jag kan nästan inte välja vem som var bäst av de tre böcker som fick full pott av mig. Alla tre rekommenderar jag å det varmaste. De är helt olika i stil och genre, men har det där extra som man antagligen inte kan lära sig, utan har i sig från början – nämligen talang och fingertoppskänsla.

Det som blir avgörande för vilken bok jag väljer som månadens bästa, är att jag inte ville att den skulle ta slut. Jag ville läsa mer och mer om både huvudpersonen och de personer som omger henne. Helst skulle det få bli en lång släktkrönika, både framåt och bakåt i historien. Nu är inte det möjligt, eftersom författaren inte finns i livet längre. Boken jag syftar på är Det växte ett träd i Brooklyn, del 1.

Fem böcker lästa i juli, i alla fall en mer än förra månaden. Sommarmånaderna är faktiskt ganska hektiska, om man tänker efter. Visserligen hektiska på grund av väldigt trevliga saker, som att man gör fler utflykter och kanske reser utomlands, umgås mer med andra, klipper gräs och rensar rabatter, solar och badar och fixar och donar rent allmänt. Jag börjar förstå varför jag ser fram emot hösten redan i slutet av juli ;)

Klicka på titlarna här nedanför så länkas ni till mina recensioner.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
M R Carey, Flickan med gåvorna
Betty Smith, Det växte ett träd i Brooklyn (del 1)
Lina Bengtsdotter, Annabelle

★★★★
Anna Roos, Spel

★★★
Petra Holst, Bländad


Vilken bok blev din favorit den här månaden?

 

7 reaktioner till “Lästa böcker i juli och månadens bästa

  1. Jag har egentligen fortfarande inte bestämt mig för om jag vill läsa de där Brooklyn-böckerna eller ej. Känner mig väldigt vankelmodig, mest för att jag verkligen försöker att inte skaffa så många nya böcker i år :)

    Gillad av 1 person

    1. Min plan var också att hålla bokflödet nere i höst och vinter i alla fall, men den planen har redan spruckit… Snart kommer antagligen en mängd bloggare skriva om del 2 av Brooklynböckerna, du kan ju avvakta och se hur omdömena blir. Men min gissning är att de blir översvallande, första delen var så enormt välskriven.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.