Mina favoriter till Man Booker Prize 2017

När vi var i Frankrike presenterades den så kallade långa listan med tretton böcker, som nominerats i ett första skede till det prestigefulla Man Booker Prize.

Jag trodde inte att jag skulle känna igen en enda av de nominerade böckerna, men jag har faktiskt redan läst Vargarnas historia. En bok som väcker funderingar fortfarande en månad efter att jag läste boken. Jag tyckte mycket om den.

Under hösten kommer jag att läsa Den yttersta lyckans ministerium av Arundhati Roy. Tänk att hon är tillbaka med en ny roman, tjugo år efter den fantastiska boken De små tingens gud. Det skall bli väldigt spännande att se om jag blir lika överväldigad nu som jag blev då. Jag skall också läsa Den underjordiska järnvägen och Swing time inom kort. Boken 4 3 2 1 låter också som en bok jag tror jag skulle tycka om, liksom Reservoir 13.

 

De tretton nominerade

4 3 2 1 by Paul Auster
Days Without End by Sebastian Barry
History of Wolves by Emily Fridlund
Exit West by Mohsin Hamid
Solar Bones by Mike McCormack
Reservoir 13 by Jon McGregor
Elmet by Fiona Mozley
The Ministry Of Utmost Happiness by Arundhati Roy
Lincoln in the Bardo by George Saunders (US)
Home Fire by Kamila Shamsie
Autumn by Ali Smith
Swing Time by Zadie Smith
The Underground Railroad by Colson Whitehead

 

Den 13 september kommer den kortare listan, då bara sex böcker finns kvar bland de nominerade. Den 17 oktober avslöjas slutligen vinnaren.

Har ni läst någon eller några av de tretton böckerna? Är det någon som lockar extra mycket?

 

7 reaktioner till “Mina favoriter till Man Booker Prize 2017

    1. Ja, vissa tror jag inte ens finns översatta eller är planerade att ges ut av ett svenskt förlag, som 4 3 2 1, som jag tycker låter som en spännande bok. I september, när listan skalats ned till hälften, kommer det nog att skrivas mer om böckerna och hända mer hos förlagen.

      Gillad av 1 person

    1. Vargarnas historia var väldigt speciell, jag kände mig nästan hypnotiserad av de drömska miljöbeskrivningarna. Svårt att beskriva, men boken var i alla fall väldigt bra. Intressant ämne också.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.