Söndagens smakbit ur en bra bok – Aldrig mer, av Sara Larsson

Astrid Terese, på den norska bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en intressant bok, utan spoilers. I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

Aldrig mer är en spänningsroman om trafficking och prostitution i Sverige och Europa. Tre människoöden vävs samman. Andrea är den fattiga, rumänska tonårsflickan som blir lovad ett drömjobb i Spanien, men i själva verket blir hon såld som sexslav. Patrik blir genom sitt arbete som terapeut indragen i en historia som visar sig vara mycket större och mer oväntad än han först kunde tro. Ted är familjefadern som under många år varit sexköpare. En dag får han ett lila kuvert med posten. Någon känner till att Ted köper sex.

Citatet är från sidan 48 f:

Han lägger tillbaka kuvertet längst ned i portföljen, tar med sig plattan och hoppar upp i sängen. Han har inte tittat på det korta filmklippet igen, ändå minns han varje detalj, varje rörelse, de obscena ljuden. När han förstod att det var han som var med på filmen hade han känt igen rummet, den sterila lägenheten som han besökte den där dagen i maj.

Fler smakbitar ur spännande böcker får du hos Betraktninger ~ tanker om bøker

18 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok – Aldrig mer, av Sara Larsson

 1. Det kan være både interessant, lærerikt og grusomt å lese om prostitusjon og trafficing. Men ”favorittbok” om emnet er Ett glass melk takk av norske Herbjørg Wassmo. Det er en virkelig sterk bok.
  Coveret på boken din lignet veldig på Åsa Larsson sine bøker, men jeg ser det er en annen forfatter :-)
  Ha en riktig fin ny uke!

  Gillad av 1 person

  1. Det är Sofia Scheutz som formgivit böckerna av Åsa Larsson och Maria Sundberg som formgivit den här, men jag håller med, det finns absolut likheter i deras omslag. Tack för tipset om den norska boken i ämnet, jag skall kolla upp den. Ha en fin vecka du också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.